– Vi blir ikke behandlet med den samme respekten som Liverpool

Raheem Sterling har hengt seg opp i hvem som stemmes frem som årets spiller.

23. feb 2020 kl 19.13 Arild Skjæveland

Manchester City vant ligatittelen i 2013/14, 2017/18 og 2018/19 - men samtlige av de sesongene var det en Liverpool-spiller som ble stemt frem som årets spiller av spillerne selv.

Luis Suarez scoret 31 mål og hadde 17 målgivende på 33 Premier League-kamper i 2013/14. Mohamed Salah leverte 32 mål og 11 målgivende i 2017/18. Virgil van Dijk var Liverpools viktigste spiller i en 2018/19-sesong der de helrøde tok 97 poeng og kun slapp inn 22 mål på 38 kamper.

Det at det er de helrøde som stakk av med de personlige prisene i sesonger City vant tittelen, irriterer tydeligvis Raheem Sterling.

– Spesielt i fjor, da vi vant de fire hjemlige titlene, inkludert ligaen. At vi ikke fikk en spiller som vant PFA Player of the Year snakker for seg selv egentlig, sier Sterling i et intervju med spanske AS

– Prisen ble gitt til en Liverpool-spiller som hadde en fantastisk sesong, men jeg ser på tidligere sesonger også, som da Yaya Touré scoret 20 mål fra midtbanen og ikke ble årets spiller. Også Sergio Agüero, som har vært i klubben i mer enn sju år og scoret utrolige mål i sin tid her, men ingen City-spiller har vunnet den, sier han.

Fikk Virgils stemme, men stemte selv på Kane

Citys nummer 7 forventer at en Liverpool-spiller vinner i år.

– Det er umulig å vinne ligaen fire ganger uten at noen av spillerne var årets spiller. Så i år vinner Liverpool ligaen, og en Liverpool-spiller vil bli årets spiller, helt sikkert. Vi har vunnet ligaen fire ganger, og blir ikke behandlet med samme respekt, sier Sterling.

Det er mulig dette irriterer Sterling litt ekstra fordi han selv var av de fremste kandidatene til å vinne prisen forrige sesong. Ifølge bookmakerne sto det mellom ham og Van Dijk, men det var nederlenderen som vant prisen.

I forbindelse med utslagsrundene i Champions League ble både Virgil og Sterling intervjuet av Des Kelly i BT Sport. Han spurte dem hvem de hadde stemt på. Liverpool-stopperen hadde gitt sin stemme til Sterling, mens Sterling først påsto at han hadde glemt hvem han stemte på, før han sa det var på Harry Kane. En Kane som scoret 17 mål den sesongen…

Liverpool - West Ham spilles mandag kl. 21.00, og sendes på TV 2 Sport Premium

Har du innspill til journalisten?
[email protected]