Viktig informasjon fra Premier League-møtet:Ingen av Premier League-klubbene krevde sesongen avlyst

Flere har fryktet at Premier League-sesongen skal bli avlyst. Det ser ikke ut til å være et sannsynlig alternativ per nå.

13. mar 2020 kl 18.09 Jens Hapnes Rege

I kjølvannet av Korona-virusets økende utbrudd verden rundt, og store turneringers valg om å utsette ligaen, har flere fryktet at Liverpools etterlengtede ligatittel kan gå i vasken. 

Troverdige Sam Wallace fra The Telegraph melder fredag kveld at ingen av klubbene skal ha krevd at sesongen ble avlyst og nullet ut på dagens møte. 

Videre skriver han at det neste møtet mellom klubbene er planlagt til neste torsdag, etter UEFAs møte på tirsdag, hvor det er ventet at de klargjør mer rundt sommerens EM og lignende.

Bare to klubber sendte representanter

De eneste to klubbene som hadde representanter i rommet var Aston Villa og Tottenham. De resterende klubbene valgte å følge møte over nettet. 

Alle skal ha vært enige i avgjørelsen om å utsette ligaen til 4. april, og møtet skal ha handlet om hvordan man skulle takle tilfeller der spillere eller trenere fikk viruset.

Premier League-klubbene skal ha stor tro på at sesongen kan fullføres 17. mai som planlagt dersom spillet gjenopptas etter 4. april. Kampene vil gjenopptas i 32. runde, når Liverpool etter planen skal møte Manchester City, og de utsatte kampene vil plasseres i ledige tidsrom. 

Skulle spilles som normalt

Premier League fulgte i utgangspunktet råd fra myndighetene da de torsdag kveld bestemte at kampene skulle spilles, men etter at fire klubber (Arsenal, Chelsea, Everton og West Ham) ble påvirket av virusene hos Arteta og Hudson-Odoi var en utsettelse uunngåelig. 

Dersom Arteta og Hudson-Odoi ikke hadde testet positivt på viruset hadde kampene denne helgen blitt spilt som normalt.

Han understreker avslutningsvis at en avlysning av sesongen vil ha store finansielle konsekvenser for hele fotballen, og at ingen av disse avgjørelsene er enkle å ta. 

UEFAs turneringer kan avlyses

Planen om å fullføre Premier League innen 17. mai ville blitt hjulpet i stor grad av en avlysning av Champions League og Europa League, og velinformerte David Maddock ser på det som sannsynlig, og mener at UEFA har hintet til en avlysning.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]