Enda en turnering utsatt av fotballmyndighetene

FIFA har bestemt seg for å utsette den nye utgaven av klubb-VM.

19. mar 2020 kl 13.24 Einar Kvande

FIFA bestemte seg i går for å utsette den første utgaven av nye VM for klubblag, som det internasjonale fotballforbundet opprinnelig hadde tenkt å arrangere i 2021. Dette for å gjøre plass i fotballkalenderen for EM og Copa America, to turneringer som egentlig skulle ha blitt spilt kommende sommer, men som nå er flyttet til sommeren 2021 på grunn av koronavirus-pandemien.

Etter en videokonferanse i går kom FIFA med en uttalelse der de melder at de vil utsette FIFA Club World Cup som skulle finne sted i juni/juli 2021 til et senere tidspunkt. 

Nye VM for klubblag skal inkludere hele 24 lag, og er hjertebarnet til FIFA-president Gianni Infantino. Turneringen skal i henhold til planen spilles i åtte ulike kinesiske byer, med blant annet åtte lag fra Europa og seks fra Sør-Amerika. Frem til nå har er det bare vært sju lag som har deltatt i VM-sluttspillet, noe det også vil være i årets klubb-VM, som spilles i Qatar i desember 2020.

– Denne ekstraordinære situasjonen krever eksepsjonelle tiltak og avgjørelser, siteres FIFA-president Infantino av Independent.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]