Luis Garcia tror på Liverpool-comeback

Kvalitet, kraft og talent vil ta Liverpool videre på onsdag, skal vi tro Luis Garcia.

11. mar 2020 kl 08.32 Øystein Tronstad

Den spanske magikeren var med på å løfte Champions League-pokalen i 2005, og ble matchvinner i både kvart- og semifinalen mot henholdsvis Juventus og Chelsea. Nå tror han på en ny magisk kveld i Europa.

– For å være ærlig, så er jeg ganske positiv. Jeg tror at Liverpool har kvalitet, kraft og talent til å klare dette og gå videre. Selvsagt så er dette en kamp hvor alt kan skje. Begge lag har kvalitet og spillere som kan score, men for øyeblikket tror jeg på Liverpool, sier Garcia til Liverpoolfc.com.

Spilte for begge

41-åringen kjenner begge lag godt etter å ha vært i Atletico Madrid fra 2002-2003 og 2007-2009, og i Liverpool mellom 2004-2007. Han spår en tøff test for begge sider.

– Atletico vet at Anfield er en krevende arena å komme til. Få lag kommer seg herfra med noe. Hjemmepublikumet hjelper alltid laget sitt. Men Diego Simeone vet hvordan de skal håndtere disse situasjonene. Vi så det på Metropolitano. Atletico forsvarte seg godt, ventet på at mulighetene skulle dukke opp og var raske i overgangsfasene. De har troen på at de skal klare dette, sier Garcia i intervjuet.

Utrolige comeback i Europa

Liverpool har kun vunnet seks av 18 møter mot spanske lag på Anfield (6-7-5), men fire av de seks siste er vunnet. Forrige oppgjør mot spansk motstand (4-0 i semifinalen mot Barcelona) er allerede en klassiker.

– Vi klarte det mot Borussia Dortmund. Vi klarte det mot Barcelona. Vi klarte det selv i Istanbul og mot Olympiakos. Når du spiller på Anfield så vet du at du kan score i løpet av kampens første minutt, eller det siste, fordi vi har sett det før. De første 20 minuttene blir viktige. Liverpool vil kontrollere ballen, mens Atletico vil forsøke å presse dem og ikke la dem få sette sitt spill, sier Garcia som selv vil være til stede på Anfield for å overvære returoppgjøret på onsdag.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]