Direktør i Premier League-klubb:– Dette er ikke en brannøvelse. Dette er sannsynligvis den verste krisen fotballbransjen har møtt

Brightons administrerende direktør, Paul Barber, setter ord på hvor alvorlig krisen er for fotballen.

9. apr 2020 kl 18.29 Kenneth Baraas

Den store elven av økonomisk inntekt har omtrent tørket ut over natten for klubbene på det øverste nivået i England. Selv om Liverpool er en velstående klubb med rike eiere, har også de understreket hvilken stor økonomisk utfordring klubben står ovenfor. 

Paul Barber, administrerende direktør i Brighton, kommer med et rop om hjelp i det han omtaler som den største krisen i fotballen noen gang. 

– Den økonomiske situasjonen til klubben vår, er sammen med alle de andre klubbene veldig alvorlig, sier Barber, ifølge Daily Mail.

– Dette er ikke en brannøvelse. Dette er virkelig, dette er sannsynligvis den verste krisen fotballbransjen har møtt noen gang. Og vi må virkelig ta det på alvor.

FORTVILET: Paul Barber ønsker en rask løsning rundt lønnskutt for spillerne.

FORTVILET: Paul Barber ønsker en rask løsning rundt lønnskutt for spillerne.

Rop om hjelp

Det neste store steget for Premier League-klubbene er å få til avtaler med spillerne om lønnskutt, den største utgiftsposten for samtlige klubber. 

– Jeg forstår at PFA har gjort jobben sin og representerer spillerne, og det respekterer jeg fullstendig. Men dette er også en tid hvor vi trenger PFA for å hjelpe klubber med å få avtaler med spillerne. For øyeblikket er det klubber som er i stor trøbbel, og jo lenger ned vi går på tabellen eller i ligasystemet, jo større blir problemene. Vi trenger virkelig hjelp. 

– Det kommer et punkt der alle i denne vanskelige situasjonen trenger å komme sammen… vi må tenke på vanskelighetene som mange klubber er i.

– Noen er heldige, noen har veldig, veldig velstående eiere. Men mange klubber, inkludert vår, er det ikke, og derfor trenger vi hjelp, og tiden er nå. Vi snakker ikke om en måned eller to måneder, tiden er nå.

– Klubbene er sentrale i lokalsamfunnene, og derfor kan ringvirkningene også gå videre utover enn kun fotballen. Det må vi unngå. Vi må unngå at fotballklubber kan forsvinne. 

Tidlig torsdag ble det klart at Southampton ble den første klubben som landet en avtale om lønnskutt. I dagene fremover er det forventet at flere lag følger etter. 

Har du innspill til journalisten?
[email protected]