Premier League-kapteinene skal ha kommet til enighet om hvordan spillerne kan bidra

Spillerne som bærer kapteinsbindene har de siste dagene diskutert rundt ulike løsninger for å opprette et veldedighetsfond.

8. apr 2020 kl 20.50 Kenneth Baraas

Fondet blir basert på bidrag fra spillerne i den øverste divisjonen, og dannes for å hjelpe frontlinjen i kampen som pågår mot koronapandemien. 

Spillerne skal ha ønsket å bidra fra første stund, men det har vært behov for tid til å planlegge hvordan fondet skulle opprettes og brukes på best mulig måte, ifølge The Guardian

Diskutert ulike løsninger

Kapteinene har fungert som talspersoner for sine respektive lag, der de 20 spillerne har snakket sammen via konferansesamtaler - den siste ble avholdt onsdag ettermiddag. 

Der har det blitt diskutert hvilket nivå hver enkelt tropp skal legge seg på i henhold til økonomiske bidrag, da det er forståelse for at noen spillere ikke kan bidra med like mye som andre. Dermed har kapteinene fundert over hvordan det skal løses for at ingen spillere vil bli satt i et «dårligere lys» enn andre. Løsningen er trolig at donasjonene skal bli gitt anonymt til hovedfondet. 

Jordan Henderson, Harry Maguire, Troy Deeney og Mark Noble vil være de som administrerer fondet. 

Hver av kapteinene har forsøkt å ordne en løsning der en viss prosentandel gis av hver enkelt spillers månedslønn, samtidig som det er mulighet for å gi mer for de som ønsker det. 

Et annet tema som skal ha blitt hyppig diskutert er hvordan pengene skal disponeres, da spillerne ønsker å hjelpe til i sine lokalsamfunn. 

I tillegg har organisasjonen «Common Goal» annonsert at det skal åpnes et fond for å hjelpe til i situasjonen som pågår. Common Goal er et globalt prosjekt som inkluderer spillere og trenere som blant andre Jürgen Klopp, Juan Mata og Megan Rapinoe, der det gis én prosent av lønningene for å hjelpe unge og sårbare mennesker. 

Har du innspill til journalisten?
[email protected]