Innkast-treneren har bare kontrakt ut sesongen - kan gå til en rival

Thomas Grønnemark har fått mye skryt for jobben han har gjort i Liverpool FC.

4. apr 2020 kl 12.59 Arild Skjæveland

Liverpool FC har hatt to sesonger med Thomas Grønnemark som innkasttrener. Spillere kaster nå opp til seks meter lengre enn de gjorde før dansken kom, og Liverpool er nå det nest beste laget i Europa til å beholde ballen etter innkast.

I 2017/18-sesongen klarte Liverpool kun å beholde ballen etter 45,5 prosent av alle innkast, og var tredje svakest i Premier League. I slutten av januar skal det tallet ha steget til 68,4 prosent - kun Midtjylland, der Grønnemark også er ansatt, er bedre.

Kontrakt ut sesongen

Grønnemark har bare kontrakt med Liverpool ut denne sesongen, og kan da gå til en annen engelsk klubb. I et intervju med Kicker sier spesialisten at han kan gå til en annen klubb neste sesong.

– Jeg vet ikke. Kanskje jeg vil være hos Tottenham eller Manchester United neste år, siden jeg ikke er bundet som freelancer, sier han.

– Jeg kan bare ikke jobbe hos en direkte konkurrent i samme sesong, det er regelen min. Det er grunnen til at jeg har takket nei til et tilbud fra en toppklubb i England denne sesongen, sa han videre.

På Twitter utdyper han:

«Bare for å gjøre det klart! Jeg er freelancer. Jeg får nye kontrakter hver sommer. De nevnte klubbene var bare tilfeldige for å forklare min posisjon som freelancer. Jeg trives veldig i Liverpool FC. La oss se hva fremtiden bringer».

Har du innspill til journalisten?
[email protected]