Championship sikter seg inn mot oppstart 13. juni

Etter de siste samtalene mellom English Football League og regjeringen håper man at The Championship kan starte opp igjen en uke før Premier League.

14. mai 2020 kl 20.28 Einar Kvande

The Championship tar sikte på oppstart igjen den 13. juni, etter 2-3 uker med trening på forhånd. Det melder Independent.

Dette ble klart etter en ny runde med samtaler mellom EFL og regjeringen i dag.

Dersom alt går bra og alle parter blir enige, betyr det at andre nivå i England starter en uke før Premier League, og en vellykket oppstart i Championship kan også ha en del å si for oppstarten i Premier League.

Majoriteten av klubbene er positive

Samtalene torsdag rapporteres å ha vært konstruktive, og en majoritet av klubbene skal være positive til planen. 

Det gjenstår imidlertid å se om spillerne er like entusiastiske, ikke minst siden kapteinene og managerne i Premier League ønsker minst fire uker med trening før de starter opp igjen i toppdivisjonen, samtidig som mange spillere er bekymret for helserisikoen forbundet med å starte opp med kamper igjen mens koronapandemien fortsatt herjer på øyriket. Samtaler omkring dette vil fortsette den kommende uken.

Independent påpeker at alle parter er blitt gjort oppmerksomme på de økonomiske konsekvensene av å ikke fullføre sesongen, noe tabloidavisen tror vil føre til at alle til slutt går med på å spille.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]