Så langt er ingen VAR-avgjørelse tattDommerne vil gå fra hjemmetrening og rett ut i kamp

Premier League-dommerne får ikke de samme mulighetene til opptrening før sesongstart.

26. mai 2020 kl 20.21 Arild Skjæveland

Når Premier League starter opp igjen, vil dommerne gå rett fra hjemmetrening og løping i parker å lede kamper på det aller høyeste nivået. Det rapporterer Sam Wallace i The Telegraph.

De 17 dommerne som er i det de kaller «gruppe én» har hatt hjemmetrening de siste tre ukene, med individuelle økter der data har blitt sendt inn til sjefene i Professional Game Match Officials (PGMOL) for analyse. 

Det kommer ikke til å være noen gruppeøkter på St. George’s Park før oppstart - der de normalt gjør sine forberedelser.

Ingen mulighet til treningskamper

Dommerne har også blitt fortalt at det ikke kommer til å være muligheter for treningskamper - og de får heller ikke trene på Premier League-stadioner eller Championship-stadioner. Treningen må gjøres hjemme, og i parker.

Kamplederne har så langt ikke blitt testet for Korona-viruset, men planen er at også de skal testes to ganger i uken når datoen for restarten er bekreftet.

Den siste tiden har dommerne også hatt møter på Zoom, der de har gått gjennom klipp og diskutert ulike situasjoner for å holde seg varme. 

Så langt er det ikke tatt noen endelig avgjørelse på om VAR vil brukes i Premier League resten av sesongen. I tyske Bundesliga har de valgt å fortsette med det.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]