Etter flere utlån tror 20-åringen at gjennombruddet kan komme neste sesong

Forsvarsspilleren er på mange måter den glemte spilleren i Liverpool-troppen.

15. mai 2020 kl 09.03 Einar Kvande EinarKvande

Liverpool sikret seg colombianeren Anderson Arroyo tidlig i 2018, og den unge venstrebacken ble umiddelbart utlånt til Real Mallorca i halvannet år. Der spilte han for klubbens B-lag.

Forsvarsspilleren med ungdomslandskamper for Colombia kom til Liverpool fra Fortaleza CEIF i hjemlandet, hvor han spilte 22 kamper fordelt på tre sesonger før han kom til Anfield-klubben som 18-åring.

I august 2018 gikk ferden videre til KAA Gent i Belgia og et nytt utlånsopphold, men han fikk aldri kamper for klubbens førstelag.

Etter å ha spilt fem kamper for Colombia under U20-VM i Polen sommeren 2019, hvor hans lag nådde kvartfinalen, returnerte Arroyo til Liverpool. Den 24. september i fjor, tre dager før colombianeren fylte 20 år, ble det opplyst at han hadde sluttet seg til FK Mlada Boleslav på lån for resten av 2019/20-sesongen.

U20-VM: Anderson Arroyo i aksjon for Colombia under kvartfinalen i U20-VM mot Ukraina i juni i fjor.

U20-VM: Anderson Arroyo i aksjon for Colombia under kvartfinalen i U20-VM mot Ukraina i juni i fjor.

Ingen kamper for førstelaget

Heller ikke i Tsjekkia har sidebacken vært noen stor suksess. Han har spilt fem kamper for Mlada Boleslavs B-lag på nivå tre, og vært å finne på innbytterbenken fem ganger for førstelaget - fire i serien og en gang i cupen. Likevel uttaler Arroyo seg i positive ordelag om mulighetene i Liverpool neste sesong.

– Å sette en dato for når jeg kan få min Liverpool-debut blir å fortelle løgner, men jeg tror ikke det er så langt unna dersom jeg fortsetter å gjøre ting bra. Jeg skal gi alt for å klare det, siteres Arroyo av AS Colombia.

– Når jeg får muligheten til å trene med dem igjen, vil jeg fortsette å gjøre mitt beste, og forsøke å gjøre det bra. Det er mange i Liverpool som tror på meg, og når de tror på meg tror jeg også at jeg kan klare det. Jeg tror ikke debuten er så langt unna.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]