Peter Crouch svarer– Jeg har aldri spilt i et oppgjør med sånt hat

Peter Crouch har en egen konto for spørsmål på Twitter, @AskCrouchie, hver uke svarer han på utvalgte spørsmål.

30. mai 2020 kl 11.37 Øystein Tronstad

Denne gangen svarer Crouch blant annet på spørsmålom England, oppgjørene mot Manchester United, hvem han ville hatt med seg på en bar for en slåsskamp og hvor du finner de beste garderobene.

Hvordan var rivaleriet mellom Manchester United og Liverpool da du spilte?


– Jeg har aldri spilt i et oppgjør med sånt hat rundt seg. Jeg var på benken den dagen da Gary Neville sprang hele banen for å feire foran Liverpoolsupporterne i januar 2006. Følelsene på arenaen var utrolige. Det var så intenst! Ettersom årene har gått tror jeg litt av intensiteten har forsvunnet fra oppgjørene.

– Det var på samme måte neste måned, da jeg scoret og vi slo United ut av FA-cupen. Det var aldri åpenlyst fiendtlig i spillertunnelen, men du kunne føle spenningen mens du gikk inn på banen. Vi kjente de engelske spillerne, naturlig nok, og det var kun respekt mellom Gary, Paul Scholes, Wayne Rooney, Stevie Gerrard, Carra og meg selv.

POPULÆR: Etter karrieren har Crouch blitt godt likt som kommentator og ekspert.

POPULÆR: Etter karrieren har Crouch blitt godt likt som kommentator og ekspert.

Var du fristet til å spille utenlands og fikk du noen gode tilbud?

– Sydney FC prøvde seg sent i karrieren min. Jeg likte tanken på å bo i Australia men det ble aldri noe mer. Da jeg var i Liverpool så var Villarreal interesserte og Pepe Reina fortalte meg at det ville være en god overgang for meg. Kanskje han visste at Fernando Torres var på vei? Sampdoria og Genoa og var også muligheter en gang i tiden. Så var det DC United.

– Agenten min fortalte meg at det var en treårsavtale om å bo i Washington. Abbey likte tanken og alt virket klart. Det var bare en ting. De tenkte å signere Wayne Rooney. Jeg tenkte at de aldri kom til å få ham, men plutselig var Wayne i Washington og jeg ble hjemme.


Har du noen gang vært på en arena hvor du er for høy for dusjen? Hvem har de beste garderobefasilitetene?

– Mange ganger. En gang vi var i Sør-Afrika så husker jeg at dusjhodet i garderoben gikk meg til magen. 

– Jeg elsker Griffin park, Brentfords arena, men ikke spesifikt det å bytte om der. Snakker vi luksus så er det ingenting som slår Emirates. Ethiad og Wembley er nærme, men Emirates er first class. Digre dusjer og store rom for å bytte om, massive sittegrupper og alltid god mat etterpå. Jeg elsket alltid Highbury men Emirates er utrolig.

KONE: Crouch giftet seg med Abbey Clancy i 2011, paret har fire barn.

KONE: Crouch giftet seg med Abbey Clancy i 2011, paret har fire barn.

Hvis du var manager for England, hvordan ville du ha spilt da? 

– Det hadde blitt 4-3-3 for meg. Farten til Raheem Sterling, Marcus Rashford og Jadon Sancho, støttet av Harry Kane. Jordan Henderson og Alex Oxlade-Chamberlain hadde gitt den perfekte balansen på midtbanen. Når det er sagt så burde ingen trener holde på et system eller en filosofi om de ikke har spillerne som får det til å fungere. Harry Redknapp lærte meg det. Vurder kvalitetene i stallen og planlegg ut fra det. Hvis forsvarsspillerne dine ikke kan spille ball, hvorfor spille ut bakfra da?

Hvilke tre tidligere lagkamerater ville du hatt ved din side i en slåsskamp?

– Ukens beste spørsmål! Jeg nøyer meg ikke bare med tre, men et helt 5-a-side-lag. Robert Huth, han kommer med hodet først der det gjør vondt. Han har en uvirkelig smerteterskel og for å være ærlig, ville du gått i en slåsskamp med han?

– Så John Terry, Hermann Hreidarsson også tar vi Sol Campbell og Andy Carroll. Jeg ville ikke tatt imot en høyrehook fra Carroll. Jeg ville gått inn i hvilken som helst bar i verden og vært trygg på at jeg kunne drikke i fred, hvis jeg hadde disse ved min side.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]