Klubbene truer spillerne med permanente lønnskutt om sesongen ikke kommer igang igjen

Dersom Project Restart mislykkes vil det få store konsekvenser både for klubber og spillere.

15. mai 2020 kl 10.28 Einar Kvande

Daily Mail melder at Premier League-klubbene har advart sine spillere at de må belage seg på permanente lønnskutt dersom sesongen ikke blir fullført.

Noen klubber har til og med fortalt spillerne at deres kontrakter kan bli terminert som en følge av de alvorlige økonomiske konsekvensene det vil ha for klubbene om sesongen ikke kommer igang igjen.

Det er under diskusjoner med spillerne rundt Project Restart de siste dagene at klubbledere har gått hardt ut og forklart konsekvensene av at fotballen ikke starter opp igjen i sommer. Daily Mail melder at flere klubber i EFL er på konkursens rand.

Klubbene har gjort det klinkende klart for spillerne at dersom Project Restart mislykkes, så vil de bli tilbudt atskillig mindre i lønn så snart kontraktene løper ut og det skal forhandles om nye avtaler.

Korttidskontrakter kan bli normen

Det meldes også at noen klubber ikke lenger vil operere med langtidskontrakter for en del av spillerne i troppene sine. Ettårige rullende kontrakter kan bli normen heretter.

Spillerne er også blitt fortalt at flere klubber ikke har andre muligheter enn å si opp deler av staben dersom fotballen ikke ruller igjen innen 1. august.

Flere Premier League-klubber skal ha stab  på rullerende ettårige avtaler, og disse står nå i fare for å ikke få avtalene sine forlenget.

De sterke advarslene fra klubbene kommer etter at en rekke spillere har uttrykt skepsis til å spille fotball igjen så tidlig som i juni, fordi de frykter å bli smittet av koronaviruset, og at dette vil gå ut over deres egen helse eller helsen til noen i deres nærmeste familie.

Daily Mail mener det er åpenbart at flere klubber akter å gjøre noe med lønnsstrukturen sin som en følge av koronapandemien.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]