Regjeringen krever at Premier League viser kamper på gratis-TV og deler pengene med grasrota

Regjeringen setter strenge krav for at Premier League skal få starte opp igjen.

15. mai 2020 kl 09.37 Einar Kvande

Premier League har fått beskjed av regjeringen om at en del av de 92 gjenstående kampene må bli vist på gratis-TV i Storbritannia, og ligaen må også distribuere mer penger til Football League og grasrotfotballen. Dette er regjeringens krav for at Premier League skal få fullføre sesongen, melder The Guardian.

Kravene ble fremsatt av kulturminister Oliver Dowden under torsdagens møte mellom regjeringen og Premier League. 

– Regjeringen åpner nå for at toppfotballen kan være tilbake under trygge rammer i juni, sa Dowden under møtet.

– Dette skal inkludere at fans får tilgang til direktesendingene, og en del av inntektene som genereres av dette skal også spres til den øvrige fotballfamilien, la han til.

– Det er nå opp til fotballmyndighetene å bli enige om detaljene i sine planer. Det er vilje fra vår side til å la fotballen rulle igjen for fansen, fotballen og nasjonen, fortsatte Dowden.

– Regjeringen og våre medisinske eksperter vil fortsette å gi råd og støtte sporten frem til den endelige avgjørelsen som vi håper skal føre til at disse planene blir realisert.

Interessekonflikter

Premier League er nå i forhandlinger med rettighetshaverne, Sky og BT Sport, for å finne ut hvordan man kan kunne vise noen kamper på gratis-TV når sesongen kommer igang igjen.

Regjeringen foretrekker at de 45 kampene som ikke er satt opp som TV-kamper allerede kan bli gjort tilgjengelige på gratis-TV eller via YouTube.

Premier League er litt mellom barken og veden i denne situasjonen, da rettighetshaverne krever rabatt og tilbakebetalinger fra Premier League på grunn av utsettelsen av kampene og at man ikke kan levere det produktet som ble lovet.

Regjeringen kom også med instruksjoner til Premier League om solidaritetsutbetalinger til fotballen på lavere nivåer. Det nøyaktige beløpet er imidlertid ikke bestemt, og selv om regjeringen har bedt Premier League finne en løsning på dette, trenger ikke det å være så lett. English Football League er blant de som forventer en ekstrautbetaling fra Premier League.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]