Lederen for spillernes fagforening er optimist med tanke på at sesongen kan komme igang igjen i juni

PFA-sjef Gordon Taylor skal ha samtaler med Premier League-kapteinene om Project Restart.

12. mai 2020 kl 21.04 Einar Kvande

Gordon Taylor tror det er mulig å gjennomføre Project Restart dersom spillerne får de nødvendige forsikringene som gjør at de føler seg trygge, skriver John Cross i Mirror.

Premier League-spillerne skal onsdag ha samtaler med spillernes fagforening PFA, Premier League-sjefene og regjeringens medisinske eksperter for å diskutere veien fremover.

Premier League-klubbenes kapteiner og representanter for spillerforeningen vil delta i en videokonferanse som nå ansees som det største hinderet som står igjen for at Premier League-sesongen kan fortsette i neste måned.

Mirror opplyser at klubbene har fått en treningsprotokoll på 40 sider, og mange klubber hadde samtaler med sine førstelagstropper i dag, i forkant av mer formelle samtaler.

PFA har sendt ut en kortversjon av retningslinjene til alle spillerne, og vil komme med råd for spillere som tilhører risikogruppene på grunn av sykdommer som astma og lignende. PFA gir også råd når det gjelder muligheten for å gjenoppta treningen på mandag.

Spillerne har fått beskjed om å parkere med tre parkeringsplassers mellomrom, og ingen må dele bil til og fra trening. Ingen kontakt vil bli tillatt. Spillerne vil bli testet to ganger i uken, og vil få forsikringer om at treningsfeltet er et av de tryggeste stedene de kan oppholde seg.

Spillerne må føle seg trygge

PFA-sjef Taylor mener at spillerne må gå til samtalene med et åpent sinn, og at han tror at med de riktige garantiene så vil han se for seg at Premier League kan fullføres.

– Vi har fått tak i de beste som finnes til å svare på ulike spørsmål som testing, hva som skjer om noen leverer en positiv test, spytting og avstandsregler, siteres Taylor av Mirror.

– Det handler om å gi spillerne forsikringer om at de er trygge, og at alt som kan bli gjort gjøres. Den riktige typen garantier vil gi spillerne tro på at dette er mulig å gjennomføre.

– Vi må ta steg for steg i denne prosessen. Vi må passere en bro om gangen. Det har vi sagt helt fra starten av. Men dette er en nøkkelmåned. Vi har en måned på oss, men vi må likevel ta det rolig og forsiktig, og se hvordan ting utvikler seg.

– Dette vil helt klart være en mulighet for spillerne til å si hva de mener. De må få svar som gjør at de blir komfortable og trygge. Det er ikke verre enn det.

– Det er veldig vanskelig å spå hva som vil skje ute hos klubbene. Men jeg vil sørge for at de spørsmålene som spillerne måtte ha blir besvart.

– Vi må gjøre et forsøk, å se om dette er gjennomførbart. Men vi må også være forsiktige, og vi må få så mange forsikringer som mulig om at dette er gjennomførbart.

– Vi må ha et åpent sinn. Det handler om hva du håper å få til og hva som er realistisk å få til.

NEGATIVE: Danny Rose og Raheem Sterling har uttrykt skepsis til å fullføre sesongen.

NEGATIVE: Danny Rose og Raheem Sterling har uttrykt skepsis til å fullføre sesongen.

Negative spillere

Spillere som Raheem Sterling og Danny Rose var ute i mediene i går og var negative til å fortsette sesongen. Taylor innrømmer at det er vanskelig å finne den riktige balansen for å få kampene igang igjen i juni. Det handler om at fotballen må komme igang igjen på grunn av de økonomiske problemene som klubbene står overfor som en følge av koronapandemien, men samtidig må man vise respekt i en tid der folk fortsatt dører i hundretall hver dag.

Ifølge Mirror vil spillernes fagforening be om at det ikke må få konsekvenser på lang sikt for spillere som ber om å få slippe å spille av ulike årsaker.

– Spillere som Sterling og Rose sa hva de føler rundt dette, og jeg forstår dem. Alle ønsker garantier om at de er trygge, men det er ikke alltid så enkelt som det, sier Taylor.

– Jeg tror vi kan vise dem at alt som kan bli gjort, vil bli gjort, ved hjelp av medisinske eksperter som er oppdatert på viruset.

– Det hjelper alltid å se til andre land som er i samme båt, slik som Tyskland. Dersom de klarer å gjennomføre dette, vil det gi alle her troen på at vi skal klare det også.

– Vi må huske på at landet har vært nedstengt i 6-7 uker. Det har vært en forferdelig tragedie, denne globale pandemien. Men vi må likevel huske på at om vi ikke åpner samfunnet igjen snart så vil hele økonomien krasje, med de ekstreme konsekvensene det vil føre med seg.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]