Politiet gjør helomvending:Det går mot Premier League-avslutning på klubbenes egne baner

Det skal ha vært positive samtaler mellom politiet, regjeringen og fotballmyndighetene i Storbritannia i går kveld.

12. mai 2020 kl 17.00 Einar Kvande

Politiet går med på at de resterende ligakampene spilles på klubbenes egne baner, dersom klubbene selv dekker kostnaden med å holde fans unna stadionene.

Daily Mail melder at myndighetene har forandret mening, noe som fører til at det er betydelig større sjanse for at sesongen blir fullført, da dette skulle stilne de seks nederste lagene på tabellen, som har vært sterke motstandere av at sesongen skal avsluttes på nøytrale baner.

Tabloidavisen forstår det slik at det ble holdt positive samtaler i går kveld, ledet av departementet for kultur, media og sport, der både politiet, myndighetene som har ansvaret for stadionsikkerhet og representanter for Premier League, FA og EFL deltok. Regjeringens representanter slo der fast at det er opp til de lokale politimyndighetene i hver enkelt by om man skal tillate at klubbenes egne stadioner benyttes.

Daily Mail hevder at en rekke politienheter rundt omkring i landet ikke har noen problemer med at kampene blir spilt på klubbenes egne baner så lenge sikkerhetsforskriftene overholdes.

En av hovedgrunnene til at Premier League først foreslo at kampene skulle spilles på nøytrale baner var frykten for at fans samlet seg utenfor stadionene når klubben deres spilte hjemmekamp bak lukkede dører. Flere klubber har imidlertid påpekt at det samme kan skje selv om kampene spilles på nøytrale baner.

Nå virker det som om at klubbene får gehør for å spille på sine egne baner, så lenge de kan forsikre det lokale politiet om at de vil stille med tilstrekkelig med vaktmannskaper til at man overholder regelen om to meters avstand mellom folk. 

Dersom klubbene er villige til å betale for det som kreves av vaktmannskaper og politi, så ser det ut til at de nå vil få lov til å spille på sine egne baner.

Polititopp bekrefter positivt møte

Jamie Gardner, som er sportsreporter hos Press Association, melder på Twitter noe i samme gate som det Daily Mail skriver. Han siterer også fotballsjefen i politiet på øyriket, som bekrefter at det ble holdt nye samtaler mellom politiet, regjeringen og fotballtoppene i går kveld.

– Etter et positivt møte mellom politiet, regjeringen og fotballen i går kveld, vil vi sammen undersøke flere forskjellige muligheter og finne en vei fremover, som minimerer risikoen for allmuen og som ikke legger unødig press på offentlige tjenester, men som gir grunnlag for en fornuftig oppstart av sesongen igjen, slik at vi får økonomien på fote i tillegg til at vi får den positive moraleffekten forbundet med sport, sier DCC Mark Roberts.

En av grunnene til at klubbene ønsker å få spille på egen bane, til tross for at det blir uten tilskuere, er for å kunne gi sine sponsorer den eksponeringen de har betalt for når kampene blir vist på TV.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]