Nå skal spillerne overtales

Hektisk møtevirksomhet denne uken.

12. mai 2020 kl 08.32 Arild Skjæveland

Mandag ga regjeringen klarsignal for at en kan starte forberedelsene mot gjenoppstart av idrett bak lukkede dører i juni, og Premier League-klubbene hadde sitt møte.

Der var det skepsis mot kravet om bruk av nøytrale stadioner, og ligaen vil undersøke om det likevel kan være mulig å ferdigspille sesongen på sine egne hjemmebaner, slik planen er i Tyskland.

Tirsdag er det kapteinene og spillerne som representerer sine kollegaer i spillerforeningen som skal ha møte med Premier League. Håpet til ligaen er at spillerne kan overbevises om at det vil være trygt å starte opp igjen dersom alle følger protokollen og planene som blir lagt.

Flere er skeptiske

The Telegraph rapporterer at flere spillere er skeptiske til å starte opp igjen sesongen. Enkeltspillere skal frykte at myndighetene vil presse dem til å spille igjen. 

Det skal være frustrasjon over at spillerne ikke har blitt tatt med på råd før nå, om hva som er den beste veien videre for å komme i gang igjen. Frustrasjonen går på at møtene har blitt satt opp for sent til at de kan ha noen innflytelse.

Premier League-klubbene skal også i møter med sine egne spillere, og vise frem en presentasjon om hvordan det blir å komme tilbake i full trening, og hvilke sikkerhetstiltak som må til. Spillere frykter at det vil bli forventet at de bare sier seg enig i det som blir presentert, heller enn å ha sjansen til å komme med sine meninger.

Basert på de tidligere Premier League-møtene, kan vi forvente at det lekker ut hva som har skjedd også fra dette møtet i løpet av dagen.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]