Liverpool snuser på «den franske Iniesta»

31. mai 2020 kl 21.40 Øystein Tronstad

Flere aviser, deriblant Liverpool Echo, skriver at Liverpool fortsatt ser til Frankrike for å styrke sitt «maskinrom» på midtbanen.

Med Adam Lallana på utgående kontrakt, en Naby Keïta som ikke helt har funnet seg til rette og Georginio Wijnaldum som fortsatt ikke har skrevet under ny kontrakt, så kan det være rom for en ny signering nå som koronarestriksjonene gradvis lettes.


Lyons Houssem Aouar har bursdag om én måned og fyller da 22 år. Han er fransk med algeriske aner, i likhet med et av sine forbilder Zinedine Zidane. Et annet idol skal være frisparkspesialisten Juninho Pernambucano som spilte i Lyon mellom 2001-2009, og Aouar spiller i likhet med Juninho med nummer 8 på ryggen.

Enkelte har gått så langt som å omtale han som «den franske Iniesta». Kanskje fordi han ifølge analyseverktøyet Wyscout treffer med nesten 93 prosent av pasningene sine denne sesongen.

I 2018 var han nominert til Golden Boy-prisen sammen med blant andre Kai Havertz, Martin Ødegaard, Kylian Mbappé, Matthijs De Ligt og vår egen Trent Alexander-Arnold og Ben Woodburn.

For Lyon har han primært spilt sentralt til venstre i deres 4-1-4-1 system. Han beskrives som en dyktig ballspiller med utviklingspotensial. Siden 2017/2018-sesongen har han vært fast på laget.

Manchester City skal også vurdere Aouar som en erstatter for David Silva. Det samme skal Juventus etter hans gode prestasjoner mot dem i utslagsrunden i Champions League.

Tidligere i vår ble det rapportert at Lyon verdsatte han til rundt 40 millioner pund. Så spørs den om den prisen står fast senere i sommer.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]