Loris Karius har terminert kontrakten med Besiktas

Keeperen avslutter låneoppholdet to måneder tidligere enn forventet.

4. mai 2020 kl 14.38 Kenneth Baraas

Tyskeren annonserte på sin egen Instagram-konto at tiden i Tyrkia er over:

«Hei, alle sammen. I dag sa jeg opp kontrakten min med Besiktas. Det er synd at det ender slik som dette, men dere må vite at jeg har forsøkt alt for å løse denne situasjonen. Jeg var veldig tålmodig i flere måneder i forsøk på å få styret til å forstå. Det samme skjedde i fjor. Uheldigvis har de ikke mestret å løse situasjonen, og de avslo til og med forslaget mitt om å ta lønnskutt. 

Det er viktig for meg å forklare at jeg virkelig nøt å spille for denne klubben. Besiktas kan være stole av å ha så lidenskapelige supportere. Dere har alltid støttet meg - i både gode og dårlige stunder, og det vil jeg alltid huske. Jeg vil takke lagkameratene mine, trenerapparatet samt alle ansatte i klubben. Tusen takk!»

Lønnsdisputt

Det har i det siste blitt meldt om store uenigheter mellom utlånsspilleren og Besiktas. Birmingham Live har også rapportert at Karius ønsker hjelp fra FIFA for å avsluttet oppholdet i Tyrkia. 

Det ble bekreftet av Erdal Torunogullari, styremedlem i Besiktas.

– Karius har henvendt seg til FIFA angående lønn som ikke er blitt utbetalt, og ønsker at kontrakten hans skal termineres. Han ønsker at vi skal betale ham lønn for de månedene han ikke har spilt.

– Han ønsker å forlate klubben, og det er hans avgjørelse. Vi ønsker ikke å betale ut lønn man ikke har gjort seg fortjent til. 

Agenten til Karius var raskt ute for å svare på tiltalen. 

– Jeg fordømmer på det sterkeste det faktum at klubbrepresentanter forsøker å fremstille Loris som grådig. Disse lønnsutbetalingene har absolutt ingenting med koronakrisen å gjøre, selv om klubben liker å fremstille det slik, har Florian Goll uttalt. 

Den ubetalte lønnen skal angivelig være nærmere 20 millioner kroner. 

Veien videre

Selv om Karius skulle returnere til Liverpool, vil det sannsynligvis ikke være noe tegn på at sisteskansen har en fremtid i klubben.  Velinformerte James Pearce, journalist i The Athletic, melder følgende på Twitter: 

«Loris Karius har terminert kontrakten sin med Besiktas, slutten på et to år langt opphold i Tyrkia. Liverpool har vist i flere måneder at de må finne en annen klubb for ham denne sommeren.»

Kontrakten med Liverpool utgår sommeren 2022. 

Har du innspill til journalisten?
[email protected]