Klubbene skal diskutere hva som skal skje, dersom sesongen ikke kan bli spilt ferdig

Nytt møte på mandag.

16. mai 2020 kl 12.02 Arild Skjæveland askjaeveland

Mandag er det nytt Premier League-møte, med «Project Restart» på agendaen. Et av temaene som skal opp, som vil gjøre at flere lags supportere kan ha en urolig helg i vente, er hva som skal skje dersom sesongen ikke kan fullføres.

Matt Hughes i Daily Mail skriver at klubbene skal diskutere mulige løsninger, dersom de 92 siste kampene av Premier League-sesongen ikke kan spilles.

At sesongen blir strøket er ikke et alternativ. English Football League (EFL) hadde sitt møte på fredag, og anbefalte at League Two skulle avgjøres med at det blir regnet ut poeng per kamp. Hvilken modell som er foretrukket blant Premier League-klubbene er uklart.

Mulig avstemming neste fredag

Dersom tabellen avsluttes som den er, vil det bety at Norwich, Aston Villa og Bournemouth rykker ned. Det samme vil skje dersom en regner ut med poeng per kamp.

Det er også en tredje variant, som har blitt foreslått, der hjemmekamper veies tyngre enn bortekamper - er det West Ham som rykker ned, mens Bournemouth beholder plassen.

Ifølge Hughes vil alternativene bli diskutert på mandag, før det blir avstemming enten fredag 22. mai eller tirsdag 26. mai.

Selv om ikke sesongen skulle bli ferdigspilt, vil Liverpool bli kronet som mestere.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]