Reduserte avstanden til 20 poeng, med åtte kamper igjen å spille.

22. jun 2020 kl 22.53 Einar Kvande

Manchester City har ikke tenkt å servere Liverpool ligamesterskapet på et sølvfat, og overkjørte et svakt Burnley-lag på Etihad i kveld.

Sluttresultatet ble til slutt hele 5-0.

City tok ledelsen midtveis i første omgang, på et lavt langskudd fra Phil Foden i etterkant av en corner.

Riyad Mahrez driblet seg inn i feltet, og dundret ballen i mål til 2-0 i det 43. minutt, og tre minutter på overtid i første omgang gjorde samme mann 3-0 på straffespark, etter at VAR slo fast at Ben Mee hadde felt Sergio Aguero i feltet. Argentineren måtte rett etterpå forlate banen med skade.

4-0 kom seks minutter ut i annen omgang, også denne scoringen etter et cornertrekk. David Silva var sistemann på ballen.

Phil Foden ble også tomålsscorer, da han la på til 5-0 etter 6-3 minutter, etter å ha mottatt ballen fra Gabriel Jesus.

Kan ikke vinne ligaen mot Palace

Storseieren betyr at Manchester City står med 63 poeng etter 30 spilte kamper, og kan dermed maksimalt komme opp i 87 poeng. De forbedret i kveld sin målforskjell til 45 plussmål, noe som er akkurat det samme som Liverpool har, men Liverpool har scoret ti mål færre enn City.

Kveldens City-seier betyr også at Liverpool ikke har sjanse til å vinne ligaen mot Crystal Palace onsdag kveld. Dersom Jürgen Klopps mannskap slår Palace kan de imidlertid bli ligamestere dersom Chelsea tar poeng fra Manchester City på Stamford Bridge torsdag kveld. Skjer ikke det, har Liverpool mulighet til å avgjøre ligaen i bortekampen mot City neste torsdag.