– Det er helt sinnssykt. Hvem kan vise til noe lignende?

Med enorm lettelse og glede kunne formannen i Liverpool Supporterklubb ta med seg Premier League-pokalen til sengs i natt.

26. jun 2020 kl 08.16 Arve Vassbotten

– Dette er en enorm lettelse og glede, sier formann i Liverpool Supporterklubb Pål Chr. Møller, etter at Liverpool har sikret sitt 19. seriemesterskap og den første Premier League-pokalen noen gang. 

– Selv om alt så og si var klart, ble det masse usikkerhet likevel og man fikk de tre ekstra månedene med venting på om sesongen i det hele tatt skulle bli ferdig. Selv om jeg følte meg trygg på at Liverpool skulle vinne, så visste man ikke om kampene kunne bli spilt, og da ble det spennende likevel.

Fra 25 poeng bak til 25 poeng foran

Møller synes framgangen de siste årene nesten ikke har vært til å forstå.

– For to år siden kom Liverpool 25 poeng bak Man City, nå er vi 25 poeng foran. Vi har tatt inn 50 poeng på to år. Det er jo helt sinnssykt. Hvem kan vise til noe lignende? Det er ufattelig bra, og måten de har overbevist på hele sesongen er helt ubeskrivelig.

– Jeg kan knapt komme på noen som har vunnet mer fortjent enn Liverpool noen gang, og sesongen har vært gull av høydepunkter. Hvordan vi spilte mot Palace også var bare utrolig bra, sier han om Liverpools forrige kamp. 

Gode spillere forvandles til verdensstjerner

– For to til tre år siden hadde jeg ikke drømt om at Liverpool skulle vinne ligaen når City lå så langt foran, og det at de har klart å passere City er helt ufattelig, spesielt når det ikke er kjøpt inn masse stjernespillere.

– Klopp er utrolig dyktig på å finne de han vil ha, og utvikle gode spillere til å bli verdensstjerner. Det er bare å bukke og ta av seg hatten.

Møller var selv tilstede på Anfield da Liverpool vant sitt forrige ligagull for 30 år siden, og mannen som var med å starte supporterklubben sammen med Torbjørn Flatin i 1980 har opplevd mange seriemesterskap på 1970- og 1980-tallet. Men alle har ikke vært like heldige. 

– Har aldri gitt opp håpet

– Tenkt på alle de norske supporterne som ikke engang var født eller husker da Liverpool vant forrige ligamesterskap. Det er dem jeg tenker mest på. Alle supporterne i Norge, og selvsagt i England, har ventet så lenge på dette. Men de som ikke har opplevd det før har holdt ut og aldri gitt opp håpet.

– Laget har fått en enorm støtte, og Liverpool-supportere er kjent for en utrolig sterk kultur. At vi nå får den hellige gral er helt fantastisk.

– Det er god grunn til å gratulere alle supportere med en fantastisk sesong, og et fantastisk siste år med seier i Champions League, seier i Super Cup, seier i VM for klubblag og så krone det med Premier League-trofeet.

– Jeg måtte sprette champagnen her i kveld, og replikapokalen jeg har stående får jeg se om jeg skal ta med meg i senga, sier Møller.

Noen minutter seinere kom bildet øverst i saken...

Har du innspill til journalisten?
[email protected]