– Pengene de fikk for Coutinho transformerte laget

Tidligere Liverpool-trener Brendan Rodgers sier at salget av Philippe Coutinho til Barcelona i 2018 la grunnlaget for dagens suksess.

28. jun 2020 kl 21.14 Øystein Tronstad

– Pengene de fikk for Philippe har gjort det mulig for dem å kjøpe Van Dijk, Alisson og Fabinho. Tre spillere som transformerte laget, sier Brendan Rodgers som trente Liverpool mellom 2012-2015.

Philippe Coutinho ble hentet i januarvinduet 2013 fra italienske Inter for «kun» 8,5 millioner pund. Han forlot klubben i et nytt januarvindu og signerte for Barcelona i 2018. Prisen var 105 millioner pund, med klausuler opp mot 142 millioner pund.

I det samme januarvinduet i 2018 ble Virgil van Dijk hentet som verdens dyreste forsvarsspiller for 75 millioner pund. Alisson og Fabinho kom sommeren 2019 for henholdsvis 66,8 og 39 millioner pund. Alisson ble med det verdens dyreste målvakt. 

Hvis vi legger 142 millioner pund til grunn så finansierte Coutinho-salget sånn sett ny målvakt og ny forsvarssjef. Etter disse kjøpene ble Liverpool et mer solid topplag.

LIGAMESTER: I Barcelona og i Bayern München vant Philippe Coutinho ligagull, men det ble bare nesten i Liverpool.

LIGAMESTER: I Barcelona og i Bayern München vant Philippe Coutinho ligagull, men det ble bare nesten i Liverpool.

– De har vært stabile og det beste laget, og det å vinne tittelen etter en sånn ventetid, jeg er er henrykt for supporterne deres, sier Rodgers som nå leder Leicester City og for øyeblikket innehar de 3.-plassen i ligaen.

47-åringen var svært nære å føre Liverpool til nummer 19 da han i 2014 endte to poeng bak Manchester City og ble kåret til årets trener av trenerforeningen. I dag unner han Liverpool den etterlengtede tittelen.

– De vært utrolige denne sesongen, de har sett ut som en maskin. Laget har så mye kvalitet og det er spillere der på høyeste nivå. Jeg tekstet Jürgen og Jordan Henderson, som jeg kjenner godt, etter seieren. Jeg er glad på deres vegne, og for eierskapet som var nye innen fotballen og som har lært for hvert år som har gått. Fantastiske eiere som fortjener suksess.

I går fikk Bayern München, med Coutinho, feire sin åttende strake Bundesliga-tittel. I Liverpool ble det bare nesten, men ifølge Rodgers har han spilt en rolle i ligagullet likevel.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]