Ingen testet positivt på torsdag eller fredagSpillere som tester positivt denne uken vil miste sesongstarten

Klubbene testes to ganger i uken.

1. jun 2020 kl 08.54 Arild Skjæveland

Premier League-spillerne testes to ganger i uken for Korona-viruset. Testene skjer mandager og tirsdager, og så på ny torsdager eller fredager. Til nå har det vært 12 positive tester - men det gledelige var at samtlige prøver var negative i forrige testrunde like før helgen.

Ifølge The Telegraph vil spillere som nå tester positivt miste sesongstarten. Det er på plass retningslinjer for spillere som har testet positivt, og det vil holde dem borte fra fellestrening i minst to uker.

Først skal spilleren i isolasjon i sju dager, før de tidligst kan være tilbake i aktivitet på den åttende dagen, dersom en ny test har vært negativ. Trening sammen med lagkameratene kan bare skje 14 dager etter at de er uten symptomer igjen.

Tillatt fra i dag

I dag er det 1. juni, og det er datoen da Storbritannia slipper opp på enkelte av tiltakene.

Regjeringen har gitt klarsignal for å starte opp igjen med toppidrett fra i dag. Premier League-sesongen starter opp igjen om 17 dager, med kampene Manchester City - Arsenal og Aston Villa- Sheffield United.

Liverpools første kamp er mot Everton, men noen endelig dato og tidspunkt er så langt ikke satt.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]