Jordon Ibe:– Jeg mistet all selvtilliten. Absolutt alt

Jordon Ibe forteller åpenhjertig om de utfordrende årene.

9. jul 2020 kl 15.45 Jens Hapnes Rege

Jordon Ibe debuterte for Wycombe Wanderers bare femten år gammel, og ble tidenes yngste målscorer i det engelske divisjonssystemet da han scoret for laget mot Sheffield Wednesday da han var 15 år og 325 dager. 

Liverpool hentet den daværende 16-åringen i 2011 for et ikke oppgitt beløp, og det var ventet at det gigantiske talentet kunne ha en stor fremtid i klubben. 

Liverpool-perioden

Briten forteller om perioden da Liverpool jaktet hans signering i The Beautiful Game Podcast

– Det var ganske hektisk. Jeg fikk mye respekt fra lærerne på skolen og mye spillerom. Jeg nøt det, var på skolen fra mandag til onsdag og var i Liverpool resten av uken.

– Det var vanskelig i begynnelsen. Mange av spillerne jeg spilte med på den tiden var scousere eller spillere fra andre land som ikke snakket engelsk. Jeg kunne ikke forstå scouserne da jeg kom, forklarer han om de første månedene. 

Han roser Brendan Rodgers for hans ledelse. 

– Brendan var perfekt. Jeg kan ikke si noe negativt om ham. Han var en fantastisk manager, og ga meg så mye selvtillit for å vise hva jeg kunne på den siste tredjedelen. 

Da Raheem Sterling ble solgt til Man City mente flere at Ibe var klar til å ta over stafettpinnen, og at han hadde et større potensiale enn City-spilleren. 

TALENTER: Ibe og Sterling var regnet som like store talenter.

TALENTER: Ibe og Sterling var regnet som like store talenter.

Briten forteller om perioden da Sterling forlot Liverpool, og presset han følte av kommentarene om at han kunne bli bedre enn Sterling. 

– Jeg følte litt på presset. Raheem er en fin fyr, vi snakker fortsatt og han gir meg råd. Han er en fantastisk fotballspiller, og å leve opp til ham vil alltid være vanskelig. Raheem spilte fenomenalt, og det var mye press på meg. 

I 2015 kom Jürgen Klopp til klubben, og Ibe har bare positive ting å si om tyskeren.

– Vi hadde en treningskamp i starten og jeg spilte bra, og da begynte de å gi meg tillit. Han (Klopp) ga meg så mye selvtillit, og var som en farsfigur for meg. 

– Han ga meg muligheter, og jeg er takknemlig for det, forteller han om Liverpools manager. 

FARSFIGUR: Ibe får noen velmente ord fra Klopp.

FARSFIGUR: Ibe får noen velmente ord fra Klopp.

Ibe forteller at kapteinen Jordan Henderson satte standarden på trening.

– Han satte høye standarder. Han snakket alltid til meg og sa, «Jordon, du skal være her i dag», uansett om jeg følte meg presset eller ikke før kampene sa han det, «Jordon, fokuser.» Sånn var han med alle. 

Han mener at Liverpools kaptein bør bli årets spiller i England over Kevin De Bruyne.

Vingen snakker også om øyeblikket han skjønte at han måtte forlate Liverpool. 

– Jeg snakket med Klopp, og han tenkte det var best for meg å spre vingene et annet sted. Vi hadde i kontrakten at de kunne kjøpe meg tilbake innen tre sesonger. Han kjøpte Mane, og jeg ønsket mer tid på banen. 

Bournemouth-fiasko

Etter noen sesonger på utlån, og glimt av hans store talent på førstelaget, ble han solgt til Bournemouth for 15 millioner pund, deres største sum for en spiller noensinne på tidspunktet. 

Flere trodde at sørkystlaget kunne passe Ibe bedre, og at Eddie Howe var mannen som kunne få talentet ut i full blomst. Liverpool forlanget en tilbakekjøps-klausul og videresalgs-klausul som en del av overgangen. 

Oppholdet har imidlertid blitt en fiasko for Ibe. 

24-åringen har mistet førerkort og fikk en bot på 7500 pund da han krasjet bilen inn i en kaffebutikk klokken fem på morgenen, og i korona-pausen ble han tatt for å kjøre uten førerkort. Nå får han behandling for psykiske problemer. Han har bare fått to innhopp for Bournemouth denne sesongen. 

I den 40 minutter lange samtalen med The Beautiful Game Podcast forteller han åpenhjertig om situasjonen. 

– Jeg vet ikke hva som gikk galt, jeg kan ikke sette fingeren på det. Jeg er i søkelyset og folk ser opp til meg, selv om jeg spiller på Bournemouth. Man er under press, og jeg ble satt i et dårlig lys. 

– Jeg mistet all sevltilliten. Absolutt alt. Jeg var stresset, og ville bare dra hjem. Jeg fikk høre mye dritt på sosiale medier og i Bournemouth-området. Jeg ville bare hjem. 

TUNG TID: Ibe har ikke hatt mye å smile for de siste årene.

TUNG TID: Ibe har ikke hatt mye å smile for de siste årene.

– Jeg tror han (Eddie Howe) prøvde så hardt han kunne, men det fungerte bare ikke, forteller Ibe, som senere i podcasten virker å antyde at Howe ikke prøvde å bli kjent med vingen. 

Veien videre

24-åringen sender en melding til klubber som ikke ønsker å signere han grunnet hans fortid.

– Snakk med meg før dere konkluderer, avslutter vingen. 

Jordon Ibe er foreløpig kontraktsløs, men det ryktes at klubber som Celtic og Crystal Palace har vist interesse for den tidligere Liverpool-spilleren. 

Har du innspill til journalisten?
[email protected]