Jordan Henderson:– Jeg mottar prisen på vegne av hele laget

Kapteinen ønsker ikke å ta æren for at han mottok den gjeve individuelle prisen fredag.

25. jul 2020 kl 09.35 Jens Hapnes Rege

Jordan Henderson er regjerende mester av Europa, England og verden, og fredag ble han anerkjent for den nådeløse ledelsen av mesterlaget på banen. 

Kapteinen mottok prisen som årets spiller fra journalistene, og gikk med det i fotsporene til spillere som Steven Gerrard, Luis Suarez, Thierry Henry, Alan Shearer og Kenny Dalglish. 

Etter å ha mottatt prisen snakket han med flere journalister via Zoom. 

Hyller laget

– Det ville vært feil å sitte her og akseptere prisen bare for meg selv personlig, fordi jeg ser på laget og hva de har oppnådd det siste året og tenker at enhver i den garderoben hadde fortjent dette. 

– Jeg mottar prisen på vegne av laget, fordi uten dem er ikke dette mulig, og enhver i den garderoben kunne ha mottatt denne anerkjennelsen, så å akseptere den på vegne av laget betyr mye, sa han ifølge The Athletic.

MESTERE: Liverpool ble kronet til mestere onsdag kveld.

MESTERE: Liverpool ble kronet til mestere onsdag kveld.

Henderson har spilt en av sine beste sesonger på banen i tittelsesongen, men det er ikke bare for hans evner på banen han mottar prisen.

Kapteinen var frontfiguren for Players Together-initiativet, som ga sårt tiltrengte penger til Englands helsevesen i en vanskelig tid.

– Det har vært veldig positivt i løpet av de siste månedene. Flere av kapteinene og representanter har gått sammen for å gjøre noe fint for folkene som trenger det mest. Vi er alle veldig stolte av det. Det er en stor ting for oss, sa han om bevegelsen. 

– Å sette all rivalisering til side og gjøre noe bra for landet. Å gå sammen og sende en kraftfull melding om at alle er i dette sammen, vi støtter alle hverandre, og støtter de som trenger det i de tøffe tidene. 

– Jeg håper det fortsetter. Det var mye penger. Det var millioner av pund som ble samlet inn for folkene som trenger det mest. Men det handler ikke bare om pengene. Det handler også om den emosjonelle støtten til NHS (National Health Service) ansatte og frivillige.

– Mange folk i dette landet elsker fotball, så å se heltene deres - uansett hvilken klubb man tilhører - gå sammen for å støtte dem og det de går gjennom, tror jeg var den største tingen som hjalp over de siste månedene, og hvis du snakker med dem vil de si det samme, forklarer kapteinen.

Lederskap

30-åringen ble gjort til kaptein av Brendan Rodgers i 2015. Han føler et stort ansvar som følge av rollen. 

– Det er et stort ansvar. Jeg visste da jeg tok rollen, når jeg først fikk den fra Brendan, at dette var en stor rolle med et stort ansvar. Det er en så stor klubb, den er gigantisk, men samtidig har man fått rollen av en grunn, innleder han om kapteinsrollen.

– Det handlet om å gjøre det samme som tidligere, men fortsette å vokse og forbedre meg, å lære og å bli en bedre spiller, en bedre person som kan hjelpe lagkameratene. 

– Alt jeg har gjort er for å prøve å få guttene til å prestere til sine beste evner, og skape et miljø hvor de føler seg komfortable til å uttrykke seg selv. Jeg har et ansvar for å fortsette å gjøre det, om det er med unge spillere eller nye spillere som kommer til stallen. 

– Garderoben er en stor del av dette - og det er ikke bare meg. Det er så mange ledere innad i garderoben som viser det. Det hadde vært feil å si at alt er opp til meg, det er det ikke. Det starter med manageren, og så har vi så mange ledere som ungguttene kan følge. Det er så viktig i fotball.

LEDER: Henderson har gjort Liverpools supportere stolte.

LEDER: Henderson har gjort Liverpools supportere stolte.

– Det er ikke bare gjennom gode tider, men også dårlige tider. Det er da man virkelig må sørge for at guttene forblir positive, gir alt man kan, uansett hvordan kampen går, om man taper, vinner eller spiller uavgjort, om momentumet er med oss eller ikke. 

– Det handler om å alltid ha den samme mentaliteten, å gi absolutt alt til dommeren blåser i fløyta. Det er noe treneren har tatt med seg helt siden han kom: å aldri gi opp, å alltid fortsette. 

– For meg som kaptein handler det om å sørge for at den mentaliteten kommer ut på fotballbanen. Det er ikke vanskelig med alle lederne vi har, men det blir verre fremover. Man må alltid forbedre seg, alltid gi alt. Sekundet det endrer seg blir det vanskelig. 

Veien videre

Hvordan skal Henderson og Klopps mesterlag klare bedre enn dette? Kapteinen mener det handler om mentaliteten. 

– Vi må bare fortsette slik vi har gjort, å gi absolutt alt og å fortsette å arbeide hardt og forbedre oss. Hvis vi gjør det har vi sjanser på å bli suksessfulle. 

– Jeg er klar nå. Da jeg våknet opp etter å ha løftet troféet handlet det om den neste utfordringen. Jeg har hørt folk si at det er vanskelig å vinne Premier League en gang, og at det er enda vanskeligere å gjenta det. Utfordringen begynner nå.

– Jeg elsker det treneren sa. Han sa at vi ikke skal forsvare tittelen, men at vi skal angripe den neste. Det er den perfekte måten for vårt fotballag. Gi alt. 

Liverpools mentale monstre, anført av Jordan Henderson, er mestere av alt. Søndag avslutter de sesongen mot Newcastle, før den neste utfordringen begynner. 

Har du innspill til journalisten?
[email protected]