Guardiola om ligasesongen: «Liverpool spilte som om det var den siste sjansen de hadde»

2. jul 2020 kl 18.45 Øystein Tronstad

«God kveld alle sammen og en varm velkomst her på Etihad Stadium til Jürgen Klopp og hans Liverpool-lag. Vi gratulerer dem med Premier League-tittelen. De har levert en ekstraordinær sesong og er fortjente mestre».

Slik innleder Manchester City-trener Pep Guardiola med i kveldens kampprogram før han retter fokuset mot de to pokalene som Manchester-laget fortsatt jakter, FA-cupen og Champions League.

«Ingen her i City trodde at vi kunne vinne Premier League hvert eneste år. Det er ikke mulig for noe lag, men vår statistikk over de siste årene er utrolig og noe vi og fansen kan være stolte over.»

Siden Abu Dhabi United Group kjøpte klubben i 2008 har City vunnet ligaen fire ganger. Før det var deres forrige ligatittel i 1968.

DEN STØRSTE KAMPEN: City vs Liverpool er englands to beste lag de siste årene og to av de mest profilerte trenerne i moderne fotball.

DEN STØRSTE KAMPEN: City vs Liverpool er englands to beste lag de siste årene og to av de mest profilerte trenerne i moderne fotball.

«Det er riktig at vi ikke var stabile nok i ligaen denne sesongen. Liverpool, etter å ha vunnet Champions League og ikke vunnet Premier League på 30 år, spilte med et utrolig fokus som om det var den siste sjansen de hadde.»

Guardiola tok over City i 2016 og siden den gang har han 2-2-3 i innbyrdes oppgjør mot Liverpool. I skrivende stund skiller 23 poeng lagene.

«Vi må se det i perspektiv, være ydymke og se at vi ikke kan vinne hele tiden og samtidig lære og utvikle oss så vi kan utfordre dem om tittelen neste seson. Stay safe everyone.»

Manchester City - Liverpool fra 21:15 på TV 2 Sport Premium 1 og Sumo.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]