Topplagene foreslår å stille med ungdomslag i neste sesongs Carabao Cup

I den uvanlig tettpakkede sesongen kan topplagene måtte stille med ungdomslag i ligacupen.

24. jul 2020 kl 17.07 Jens Hapnes Rege

Grunnet neste sesongs senere start blir lagenes allerede tettpakkede programmer enda mer travle. 

Liverpools deltakelse i VM for klubblag denne sesongen gjorde at de måtte spille med ungdomslaget i ligacupen, som endte i et skuffende, men ikke uventet tap mot Aston Villa.

Noen måneder senere måtte ungguttene nok en gang i aksjon da førstelaget valgte å respektere Premier Leagues vinterpause, og reservelaget sørget for et av sesongens minneverdige øyeblikk da de slo ut seniorlaget Shrewsbury av FA-cupen.

Nå kan vi få flere slike øyeblikk.

Europaliga og Carabao Cup krasjer

Premier Leagues øverste lag foreslår å stille med ungdomslagene i Carabao Cup neste sesong, slik at de kan spille kamper i de europeiske turneringene i de samme ukene, skriver The Times.

I den komprimerte sesongen vil datoene for ligacupens kamper kollidere med Champions League- og Europaligakamper i november og desember. 

Forslaget skal ha blitt diskutert av Premier League-klubbene og deres aksjonærer på et møte tidligere i uken. 

Den eneste andre muligheten hadde vært at topp 7-lagene, eller hele ligaen, trakk seg fra cupen, men begge alternativene ville ha skapt en finansiell hodepine for TV-selskaper som hadde krevd å få pengene tilbake.

Å trekke seg fra cupen vil være et brudd på en langvarig avtale med den engelske fotballigaen, og hadde ført til mer enn ti millioner pund i kompensasjon. 

Det mest sannsynlige alternativet virker å være at de beste lagene stiller med ungdomslag i cupen. Harvey Elliott, Curtis Jones og Neco Williams kan få nye muligheter til å skape et nytt magisk øyeblikk sammen med ungdomslaget. 

Har du innspill til journalisten?
[email protected]