Liverpools ordfører:– Vi er stolte over at Salah assosieres med byen Liverpool

Ordføreren forteller om stolthet over at rivalens stjerne Mo Salah forbindes med Liverpool.

1. jul 2020 kl 17.52 Jens Hapnes Rege

Mohamed Salah har scoret 17 mål i Premier League denne sesongen, og har med sine mål vært en sterk bidragsyter til at Liverpool allerede har sikret seg seriegullet syv kamper før slutt. 

Liverpools ordfører og Everton-supporter Joe Anderson, som havnet i søkelyset da han uttalte seg negativt om potensielle kamper på Anfield under korona-pausen, sier at han er stolt over egypteren. 

– Mohamed Salah er en ydmyk person, og vi er stolte over at han assosieres med byen Liverpool, sa han i et intervju med OnTime Sports i Egypt, gjengitt av Liverpool Echo.

– Han er en ambassadør for egyptisk fotball i Liverpool og i engelsk fotball. 

Positive ringvirkninger

En undersøkelse av Stanford University i 2019 viste at anti-muslimsk hat-kriminalitet sank med 18,9 prosent siden egypterens ankomst i klubben. Ordføreren i Liverpool sier at han gledelig hadde byttet plass med Liverpool-spilleren.

– Jeg vil tillate at Salah prøver å bli ordfører dersom jeg får spille fotball som ham. Men hvis Salah vil være Liverpools ordfører vil han ha mange fans og supportere. 

– Salah ønsker å vinne titler, og ikke bare tjene penger. Han har oppnådd stor suksess med Liverpool, og hvis han fortsetter vil suksessen fortsette. 

– Jeg håper han blir med «The Reds» fordi jeg elsker å se ham og elsker fotballen han spiller. Jeg respekterer spilleren og setter veldig pris på ham, avslutter ordføreren om egypteren.  

Torsdag kveld får ordføreren sannsynligvis se Salah i aksjon igjen når Liverpool gjester Manchester City. Kampen starter 21.15 og sendes på TV 2 Sport Premium 1. 

Har du innspill til journalisten?
[email protected]