Liverpool-eier John W. Henry: – Det har vært ti år med mye følelser

Liverpools eier er stolt over å våkne opp hver dag med mesterfølelsen og beskriver ti år med mange inntrykk og følelser.

3. aug 2020 kl 17.11 Øystein Tronstad

– Vi har ventet lenge på dette. Å se Jürgens følelser, gjorde oss alle emosjonelle. Du kan si at det har vært ti år med mye følelser, sier John W. Henry i et eksklusivt intervju med Liverpool FC.

– Liverpool Football Club er en familie som det virkelig er noe unikt å være en del av. Jeg vil bare si (til supporterne) at dere har ventet lenge på dette og jeg vet at vi må feire med ansvar nå, men dette føles som «the gift that keeps on giving».

Et tiår med FSG

Det har straks gått ti år siden FSG kjøpte Liverpool 6. oktober 2010 fra de amerikanske eierne George Gillett Jr. og Tom Hicks.

Tabellplasseringene i Premier League har gitt fasiten 7., 6., 8., 7., 2., 6., 8., 4., 4. og 2. helt til det ble ligagull denne sesongen. Alle med røde hjerter kan føle seg stolte med god grunn.

– Hver dag jeg står opp så står det overalt at vi endelig vant England. Så det er mitt ønske for alle dere, at hver morgen så lenge dere kan få det til, tenk over hva vi har oppnådd dette året i Europa og i England og føl dere like stolte som jeg gjør.

Ser man på Champions League da FSG kom inn så var Liverpool enten ikke med, eller så slet de med å komme seg ut av gruppespillet. Nå er de regjerende mestre (frem til en ny vinner kåres senere i august).

– Det er fakta. Vi er engelske mestre, europeiske mestre, VM for klubblag, supercupen. Det er en unik prestasjon av denne organisasjonen og av disse spillerne. Å være involvert i det har vært høydepunktet i karrieren min og alle oss i Fenway Sports Group.

Roser Klopp og hans team

Rafael Benítez, Roy Hodgson, Sir Kenny Dalglish og Brendan Rodgers forsøkte alle sammen men ingen av dem kunne bringe den etterlengtede tittelen hjem, selv om både Rafa og Rodgers kom svært nærme og førstnevnte leverte den europeiske kronen.

8. oktober 2015 var det duket for tyske ideer og Jürgen Klopp.

– Jeg kan snakke i evigheter om Jürgen og hvor stort hjertet hans er, hvordan entusiasmen hans påvirker oss alle hver dag.

– Men jeg tror at det viktige er at han er bestemt på å gjøre det rette hver dag. Om det er med tanke på det som skjer ute på banen eller om det er klubbens ernæring det er snakk om, så er han bare innstilt på å gjøre det riktig og det smitter over på resten.

FØLGER MED: Koronaviruset har ikke stoppet familien Henry fra å følge sine lag, her er de på Fenway Park og ser på Boston Red Sox.

FØLGER MED: Koronaviruset har ikke stoppet familien Henry fra å følge sine lag, her er de på Fenway Park og ser på Boston Red Sox.

I tillegg får «laget bak laget» skryt av eieren, blant annet Mike Gordon som har blitt omtalt som den stille brikken som fikk FSGs visjon ut i livet. Det samme med mannen som ble hentet inn for å erstatte Damien Comolli. 

– Det er ganske utrolig å jobbe med mennesker på daglig basis som er så kunnskapsrike og dedikerte til jobben sin. Jürgen, Mike, Michael, Tom (Werner) og Peter (Moore). Det er en eksepsjonell gruppe.

– Han (Klopp) jobber hver dag med Mike Gordon og Michael Edwards, to av dem som jeg har møtt med den sterkeste moralen du kan forestille deg.

DRØMMELAG: Både John W. Henry og hans kone Linda Pizzuti Henry har blitt velkjente fjes på Liverpools kamper, her møter de treneren før preseason-kampen mot Hertha Berlin.

DRØMMELAG: Både John W. Henry og hans kone Linda Pizzuti Henry har blitt velkjente fjes på Liverpools kamper, her møter de treneren før preseason-kampen mot Hertha Berlin.

Til slutt har 70-åringen en melding til alle som er involverte i den røde suksessen.

– Til de ansatte, til spillerne og til alle dere som har tålt og gitt så mye de siste årene, så vil jeg bare si tusen takk fra alle oss i Fenway Sports Group.

– Jeg vet at dere får høre det fra fansen, men jeg er ikke like sikker på at dere får det ofte nok fra oss men vi setter sånn pris på alt dere har gjort de siste årene, takk skal dere ha.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]