Slik har Kostas Tsimikas sin karriere vært så langt

En kar med Champions League-erfaring.

11. aug 2020 kl 09.03 Einar Kvande

Kostas Tsimikas har erfaring fra spill i flere ligaer, selv om han bare er 24 år gammel. 

Totalt spilte han 86 kamper for Olympiakos i hjemlandet Hellas, før han ble Liverpool-spiller mandag kveld. Venstrebacken var med på å vinne ligaen med Olympiakos i 2019/20, med 18 poengs margin akkurat som hans nye klubb.

Tsimikas startet 27 ligakamper for det greske mesterlaget i en sesong hvor de bare slapp inn 16 mål, og tapte bare en av sine 36 kamper. Rask, direkte, en god dribler og med en god innleggsfot serverte han også fem målgivende pasninger for sine lagkamerater i ligaspillet.

I 2019/20 startet Tsimikas 12 Champions League-kamper for Olympiakos. Lagets hans kom på tredjeplass i en vanskelig gruppe bestående av Bayern München, Røde Stjerne Beograd og Tottenham. De havnet dermed i cupspillet i Europa League, der de slo ut Arsenal på bortemål før de ble utslått av Wolverhampton med 2-1 sammenlagt i forrige uke.

Fikk førstelagsdebuten da han var 19 år gammel

Tsimikas kom til Olympiakos som tenåring, og debuterte for førstelaget i desember 2015. Det var imidlertid gjennom to låneopphold at han fikk den nødvendige erfaringen for å ta steget opp til en fast plass i forsvarsrekka hos den greske storklubben. 

Tsimikas tilbrakte nemlig andre havldel av 2016/17-sesongen hos danske Esbjerg, hvor han spilte 13 kamper og gjorde to mål. Sesongen etter ble han utlånt til Willem II i den nederlandske toppdivisjonen, hvor han spilte sammen med Liverpool-utlånte Pedro Chirivella. Der startet han 32 av 34 ligakamper, og scoret tre mål. I tillegg spilte han fire kamper på vei til semifinalen i den nederlandske cupen, hvor han også bidro med tre mål.

Det var etter at han returnerte fra Nederland at Tsimikas fikk fast plass på venstrebacken hos Olympiakos. Han spilte 15 ligakamper og ni kamper i Europa League for den greske klubben i 2018/19, og altså nesten dobbelt så mange ligakamper sist sesong.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]