Valencia merker korona-effekten: Hele stallen er til salgs

Korona-viruset fører til store økonomiske tap som nå tvinger Valencia til å ta grep og legge ut stallen for salg.

12. aug 2020 kl 17.16 Øystein Tronstad

Mens Premier League-klubbene har blitt enige om å fordele tilbakebetalingene av TV-inntektene utover kommende år, noe som gir Liverpool en rekordutbetaling, så har korona-situasjonen ført til tunge hverdager i mange klubber.

Flere av klubbene i Championship og English Football League har alt måttet ty til desperate grep og i sistnevnte har de blitt enige om et lønnstak.

Tilstanden hos den spanske storklubben Valencia viser hvordan fotballen rammes, fra topp til grasrota, og at dette overgangsvinduet er alt annet enn normalt.

Klubben, som trenes av tidligere Watford-trener Javi Gracia, skal ha kontaktet flere Premier League-klubber og varslet om at samtlige spillere er tilgjengelige for salg, med et unntak. Venstreback José Gayà.

Liverpool har ved flere anledninger hentet defensive forsterkninger fra den spanske klubben. Fábio Aurélio, Aly Cissokho, Mohamed Sissoko og Mauricio Pellegrino ble alle hentet derfra, i tillegg til Rafael Benítez som var Valencia-sjef i tre år før han ble hentet til Anfield.

MERITTERT MIDTSTOPPER: Eliaquim Mangala er ligamester i Portugal, Belgia og England.

MERITTERT MIDTSTOPPER: Eliaquim Mangala er ligamester i Portugal, Belgia og England.

Flere spillere har allerede blitt solgt, deriblant Ferran Torres til Manchester City og tidligere Arsenal-midtbanespiller Francis Coquelin som har gått til Villarreal. Dani Parejo skal også være på vei til sistnevnte.

I troppen finnes flere kjente navn:

Den gamle Manchester City-stopper Eliaquim Mangala, midtbanemotor Geoffrey Kondogbia, tidligere Arsenal-stopper Gabriel Paulista, nederlands målvakt Jasper Cillessen, franske Kevin Gameiro, den russiske VM-helten Denis Cheryshev, Spania-spiss Rodrigo og den danske landslagsprofilen Daniel Wass. 

Det er ikke første gang at Rafa Benítez sin gamle klubb har økonomiske problemer. På 2010-tallet måtte klubben selge navn som David Villa, Juan Mata, David Silva, Roberto Soldado, Shkodran Mustafi og Nicolás Otamendi.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]