Nathaniel Phillips er klar for å kjempe om en plass i Liverpool: – Jeg er et steg nærmere laget

Den unge forsvareren har høstet gode erfaringer i Tyskland og er åpen for å gå på et nytt utlån, men vil gjerne kjempe om en plass på Merseyside.

22. aug 2020 kl 12.49 Øystein Tronstad

– Slik jeg forstår det så er planen at de skal se på meg i pre-season også tar vi det derfra. Jeg tror at jeg er i en god posisjon uansett hvilken retning sesong tar. Jeg er fornøyd og komfortabel med situasjonen og jeg er vant til det, sier forsvarsspiller Nathaniel Phillips til Liverpoolfc.com.

– Hvis de bestemmer seg for å beholde meg her så er jeg et steg nærmere laget etter at Dejan dro, så jeg kan konkurrere om en plass og det er bra.

Nevnte Dejan Lovren dro til den russiske seriemesteren i Petersburg. Joël Matip er fortsatt ikke skadefri så Liverpool har for tiden Joe Gomez og Virgil van Dijk som etablerte alternativer på stopperplass.

– Om jeg blir sendt ut på lån igjen så får jeg muligheten til å komme ut, spille flere kamper og få førstelagserfaring. 

23-åringen spilte 22 kamper for VfB Stuttgart på utlån forrige sesong. Han var sentral da laget rykket opp til Bundesliga igjen. Phillips forteller at opprykk nærmest var et krav i byen og presset var på spillerne for å levere.

– Jeg spilte mye førstelagsfotball der, noe jeg ikke har gjort mye av før. Det var en god erfaring å spille under press foran et stort publikum på arenaen deres. Spillestilen er annerledes i Tyskland så det var en ny erfaring også. Mange ting som hjelper deg å vokse som et individ og som spiller.

Allerede før Liverpool reiste ned til Østerrike hadde Phillips inside information fra Stuttgart og visste at han ville treffe gamle lagkamerater igjen.

– Jeg fant faktisk ut av det fra deres spillere før vi reiste på treningsleiren. Jeg elsket det der. I starten var det vanskelig, akkurat som når du flytter til et hvilket som helst nytt sted. Det tar tid å etablere seg i et nytt land. Jeg hadde noen utfordringer med språket og jeg kjente ikke byen fra før.

Kveldens kamp mot Stuttgart kan du se på LFCTV og Direktesport.no/Amediaaviser.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]