Korona-utbrudd i flere toppklubber

Bølge to av pandemien skyller inn over flere land og fotball-spillere er ikke upåvirket.

12. aug 2020 kl 18.54 Øystein Tronstad

Koronaviruset tar ikke ferie mens noen spillere gjør det. Andre steder forbereder de seg på kamper. Etter planen skal Premier League starte igjen 12. september.

Her er en oppdatering av nylige korona-hendelser i europeisk toppfotball:

Athletic Bilbao
Seks personer er i dag bekreftet smittet i baskerklubben etter at samtlige spillere og ansatte ble testet i går. Testingen er et ledd i oppkjøringen av den kommende La Liga-sesongen. Spillerne må nå starte med individuelle treninger i stedet for grupper.

Aberdeen
Skandale i den skotske storklubben etter at en gruppe spillere dro på bar etter å ha tapt i serieåpningen mot Steven Gerrards Rangers. To av dem testet så positivt for korona. Smittesituasjonen er stigende i oljebyen og byen er fortsatt i lockdown. Åtte spillere er nå i isolasjon og flere kamper har måttet utsettes.

Barcelona
Mens førstelaget forbereder seg til kvartfinale i Champions League denne uken, så kunngjorde katalanerne i dag at en av deres ni spillere som skulle ha startet sesongoppkjøring denne uken, har testet positivt. Spilleren er symptomfri og i isolasjon. Alle som har vært i nærkontakt med han skal ha blitt informert.

Brann
Gilli Rólantsson fra Færøyene har vært og er fortsatt i isolasjon fra resten av gruppa etter å ha vært i nærkontakt med en bekreftet smittet av korona. 28-åringen har utviklet lette luftveissymptomer.

Celtic
En annen skotsk storklubb måtte ut og unnskylde seg etter at den 25-årige belgieren Boli Bolingoli innrømte å ha vært i Spania uten å gå i karantene, før han spilte kamp mot Klimarnock sist søndag. De resterende spillerne og støtteapparatet måtte testes to ganger som en konsekvens.

Rostov
I den russiske toppklubben Rostov så testet norske Mathias Normann positivt sammen med Roman Eremenko, Khoren Bajramjan, Ivelin Popov, Arsenij Logasjov og Denis Hadzjikadunitsj.

42 spillere og ansatte ble satt i karantene i juni og Rostov måtte stille med juniorlag da de ikke fikk utsatt kampene sine. Blant annet gikk de på et 1-10(!)tap borte mot Sochi 19. juni og Champions League-drømmen forsvant.

Like etter utbruddet i Rostov så testet Clinton N'Jie, Charles Kaboré og Sebastian Szymanski i Dynamo Moskva positivt.

Liverpool sine spillere er for tiden på ferie, men klubben har satt begrensinger med tanke på hvor de kan reise. Klopp uttalte tidligere at:

– Guttene kan så klart dra på ferie, og vi vet hvor alle skal dra.

– Men situasjonen kan hele tiden forandre seg, så guttene må ta ansvar.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]