Liverpool Echo:Liverpool kommer ikke til å motta fem millioner euro om Bayern vinner Champions League

Liverpool får ingen utbetaling fra Barcelona om Philippe Coutinho blir Champions League-vinner denne sesongen.

16. aug 2020 kl 17.37 Einar Kvande

Paul Gorst i Liverpool Echo skriver at opplysningene som Mirror kom med tidligere denne helgenikke stemmer.

Liverpool solgte Philippe Coutinho til Barcelona i januar 2018, i en overgang som kunne bli verdt hele 142 millioner pund for Anfield-klubben. Den offensive midtbanespilleren ble dermed den gangen historiens tredje dyreste fotballspiller.

Coutinho klarte aldri å finne seg til rette på Camp Nou, og har denne sesongen vært lånt ut til Bayern München. Fredag kveld scoret han de to siste målene da Bayern slo Barcelona hele 8-2 i kvartfinalen i Champions League, og dermed var med på å sende klubben han er utlånt fra ut av turneringen.

Liverpools avtale med Barcelona ga Anfield-klubben 106 millioner pund umiddelbart, og de røde kunne få 36 millioner pund til i henhold til en rekke klausuler.

Nesten i mål

Echo skriver at Liverpool nå bare er fem millioner euro unna å få hele transferbeløpet fra Barcelona, og lokalavisen hevder at den siste utbetalingen avhenger av at Coutinho oppnår et visst antall kamper for Barcelona.

Liverpool får nemlig 5 millioner euro for hver 15. kamp som Coutinho spiller for Barca. Liverpool har dermed til sammen få 25 millioner euro for de 75 kampene som brasilianeren har spilt for katalanerne. 

I avtalen het det også at for hver gang Barcelona nådde kvartfinalen i Champions League ville Liverpool få fem millioner euro, noe som betyr at de har fått 10 milloner euro for dette i løpet av de to siste sesongene.

Den siste utbetalingen på fem millioner euro vil komme om 28-åringen får 90 kamper for Barcelona, noe som virker lite sannsynlig akkurat nå.

Echo slår fast at Liverpool så langt har fått utbetalt rundt 138 millioner pund fra Barcelona, noe som er den største overgangen noen engelsk klubb har vært involvert i.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]