– Du blir selvsagt frustrert når du er skadet eller ikke får spille

Xherdan Shaqiri spilte bare elleve kamper for Liverpool forrige sesong.

16. aug 2020 kl 14.50 Einar Kvande

En optimistisk og skadefri Xherdan Shaqiri har begynt sesongoppkjøringen med Liverpool. Nå satser han på mer spilletid enn han fikk da Liverpool tok sitt første ligamesterskap på 30 år. Sveitseren spilte nemlig bare 11 kamper for Liverpool i 2019/2020, og da snakker vi alle turneringer. 

– Når du er skadet eller ikke får spille, blir det du selvsagt frustrert. Men nå ser jeg frem til en ny sesong, og vil forsøke å hjelpe laget hele tiden. Jeg håper jeg får spille like mye som i min første sesong i klubben, sier Shaqiri til Liverpoolfc.com.

– Som lag håper jeg vi kan oppnå mye også neste sesong. Vi har mange gode spillere i troppen. Alle kan spille, og vi vil som alltid forsøke å gjøre det vanskelig for treneren å velge startoppstillingen

– Jeg forsøker å gjøre mitt beste, og hjelpe laget til å vinne kamper og titler. Det er det viktigste for meg.

Tid for å jobbe igjen

Nå er Liverpool i full gang med treningsleiren i Østerrike, og det er en motivert sveitser som gir alt på treningsfeltet.

– Preseason er alltid hard, men alle er glade for å være tilbake. Vi er glade for å spille fotball, og vi er glade for å se hverandre igjen. Det er veldig viktig. Vi har hatt en kort pause, men nå er det tid for å jobbe igjen, og alle er blide.

– Vi har alltid jobbet hardt under preseason tidligere også. Vi vet det blir mye hard jobb denne gangen også, men det vil vi bare dra nytte av ute på banen. Vi må bli klare så raskt som mulig. Til slutt vil vi få betalt for all jobbingen, det er sikkert.

Drømmer om å forsvare ligatittelen

28-åringen har vært med på å forsvare ligatitler både i Tyskland og Sveits, for henholdsvis Bayern München og Basel, og nå tar han sikte på å klare det med Liverpool.

– Alle gleder seg til å spille kamper igjen, og forsvare den ligatittelen vi tok forrige sesong. Det blir veldig vanskelig, men vi kan klare det. Vi ønsker å vinne mange kamper. Vi har kapasiteten til det. Vi har et lag som fortsatt er sultent, og som ønsker å vinne mange titler.

– Selvsagt er det vanskeligere å forsvare en ligatittel i Premier League enn i andre ligaer. Jeg er stolt over at jeg var med på å klare det i Tyskland. Det var utrolig å vinne ligaen med Liverpool forrige sesong, for første gang på 30 år. Fansen hadde ventet så lenge, så det var stort både for oss og dem. 

– Vi er veldig spente på hva denne sesongen vil bringe. Vi ønsker å vinne hver eneste kamp, men vi vet det blir vanskelig. De andre lagene ønsker også å vinne, så det blir en spennende sesong, avslutter Shaqiri.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]