Shaqiri endelig tilbake i trening - men to spillere var ikke å se

Bildene fra søndagens Liverpool-trening avslører at Xherdan Shaqiri nærmer seg et comeback etter langvarig skade.

29. jun 2020 kl 09.59 Einar Kvande

Sesongen er ikke over for Liverpool, selv om ligamesterskapet er i boks. Jürgen Klopp ga sine spillere et par dager fri etter at ligamesterskapet ble sikret torsdag kveld, takket være Chelseas 2-1 seier over Manchester City. Men søndag var de røde igjen tilbake på treningsfeltet.

En spiller som har vært lenge ute er Xherdan Shaqiri. Sveitseren har ikke spilt kamp siden januar, og har ikke vært på noen av treningsfotoene de siste ukene. Men i går entret Shaqiri Melwood, og ga tommelen opp til fotografene, før han gikk ut på treningsbanen sammen med sine lagkamerater.

Forsvarsduo trente ikke

To mann som ikke trente i går var James Milner og Joël Matip. Begge ble skadet i lokaloppgjøret mot Everton forrige helg, og var ikke aktuelle for troppen til hjemmeseieren over Crystal Palace på onsdag. Ettersom de måtte stå over gårsdagens trening, må Milner og Matip nå regnes som tvilsomme til torsdagens møte med City.

Før ligaavslutningen siste helgen i juli skal det spilles seks kamper på 17 hektiske dager. Da passer det dårlig med skader på nyttige spillere som Matip og Milner. Førstnevnte skal ha høyrefoten i en beskyttelsesstøvel, ifølge Liverpool Echo.

Jürgen Klopp har muligheten til å sette Dejan Lovren inn i midtforsvaret, eller benytte Joe Gomez som Virgil van Dijks stopperpartner.

Nå som ligamesterskapet er sikret vil det sikkert også bli mer spilletid for unggutter som Harvey Elliott, Curtis Jones og Neco Williams. Sistnevnte fikk sin Premier League-debut med sitt innhopp mot Crystal Palace.

Liverpool-spillerne har nye mål å se frem mot. Det første blir å nå 100 poeng. Sju serierunder før slutt mangler laget 14 poeng på å nå det målet.

Neste oppgave på programmet er bortekampen mot Manchester City på Etihad torsdag kveld. 

Har du innspill til journalisten?
[email protected]