Jürgen Klopp med sterkt og følelsesladet brev til lokalavisen

Ber supporterne vente med feiringen.

29. jun 2020 kl 09.19 Einar Kvande

Jürgen Klopp har for første gang i sitt liv skrevet et leserbrev til en avis. Hovedbudskapet i brevet han har skrevet til Liverpool Echo er at Liverpools supportere må vente med feiringen av ligamesterskapet. Manageren håper han slipper å oppleve flere scener som de på Pier Head fredag.

Klopp åpner brevet med at dette er fantastiske tider for Liverpool FC og klubbens supportere. Han hyller også Sir Kenny Dalglish og Steven Gerrard, og skryter av både spillere, tidligere spillere, eierne og supporterne. 

– Jeg elsker lidenskapen deres, sangene, og at dere nekter å akseptere nederlag, skriver Klopp om supporterne. 

– Men jeg likte ikke det som skjedde på Pier Head fredag. Jeg er et menneske, og jeg forstår lidenskapen, men akkurat nå er det viktigste at vi unngår store folkemengder som dette. Det skylder vi de svakeste i samfunnet og helsearbeiderne som har gitt så mye av seg selv, og som vi har applaudert. Vi skylder også politiet, de lokale myndighetene og klubben at vi ikke gjør dette igjen. Dere kan gjerne feire, men gjør det på en trygg måte i private lag, slik at vi ikke risikerer spredning av denne forferdelige sykdommen i samfunnet vårt, fortsetter Liverpool-manageren.

Tid for solidaritet

– Om ting var annerledes ville jeg elsket å feire sammen med dere, og ha en parade som til og med hadde vært større enn Champions League-paraden i fjor, slik at vi kunne ha delt dette spesielle øyeblikket, men det er bare ikke mulig nå. Vi har alle gjort mye i kampen mot koronaviruset, og vi kan ikke la alt dette være til ingen nytte. Vi skylder både oss selv og hverandre å gjøre det riktige, og det betyr at vi må holde avstand til hverandre.

– Når tiden er inne for det, vil vi feire. Vi vil nye øyeblikket, og farge byen rød. Men nå må alle holde seg hjemme i så stor grad som mulig. Tiden er ikke inne for store folkemasser i sentrum, eller samles utenfor fotballbaner. 

– For meg er ordet solidaritet det som beskriver folk i Liverpool best. Dersom vi kan holde avstand til hverandre vil vi forhåpentligvis gi et viktig bidrag i kampen mot dette viruset. Forhåpentligvis kan jeg noen måneder frem i tid skrive et nytt brev til Liverpool Echo og takke folk for at dere satte andre folks helse over alt annet. Ingenting ville ha gjort meg mer stolt. 

Har du innspill til journalisten?
[email protected]