Ferguson gratulerte Dalglish– Vi er konkurrenter, ikke i krig

Fergie og King Kenny hadde mange dueller gjennom årene og storhetsperiodene deres overlappet hverandre. Nå har Manchester-legenden gratulert Dalglish og Liverpool.

28. jun 2020 kl 13.06 Øystein Tronstad

– Han har kontaktet meg for å gratulere oss via det moderne medium. Se på den gamle generasjonen, Fergie, Brian Kidd, Mike Summerbee, gamle rivaler som kom gjennom den samme tiden som oss. På slutten av året så sendte du et brev for å si «well done» og gratulere dem. Det er bare gratulasjon, vi er ikke i krig, sier Dalglish med hentydninger til den gamle skolen hvor de pleide å sende hverandre brev i posten for å uttrykke sin respekt.

Sir Alex Ferguson tok over Manchester United i november 1986. Han ga seg etter 2013-sesongen og vant 13 ligagull og Champions League to ganger.

Sir Kenny Dalglish er ni år yngre og tok over Liverpool for første gang i mai 1985 etter Joe Fagan. Da som spillende trener. Han trakk seg i februar 1991 etter tre ligagull som trener og fem til som spiller. Hans andre periode i Liverpool var fra januar 2011 til mai 2012.

– Du er konkurrenter og rivaler, men det er viktig å ha intelligens og være generøs nok til å sende dine gratulasjoner. Nå om dagen har det blitt mer moderne, du får tekstmeldinger og e-post fra mennesker som du har konkurrert med hele ditt fotball-liv.

– Du bare gratulerer hverandre, samtidig som at du håper at det er deg neste år. 

Har du innspill til journalisten?
[email protected]