Kamper vil gå for tomme tribuner og uten TV-dekningNå ber supportergruppene om hjelp fra myndighetene

Supportergruppene har gått sammen for å få en løsning på problemet.

26. aug 2020 kl 18.12 Arild Skjæveland

Da fotballen startet opp igjen i juni med «Project Restart» ble samtlige Premier League-kamper sendt direkte på TV, ettersom ingen supportere kunne slippe inn på stadion.

Når Premier League-sesongen 2020/21 starter 12. september vil det fortsatt bli for tomme tribuner, men mange av kampene vil ikke sendes direkte på TV.

Avgjørelsen om å kun holde seg til de direktesendte kampene som er solgt i den opprinnelige avtalen med rettighetshaverne, betyr at 160 kamper kommer til å gå for tomme tribuner uten at supportere får sett kampene direkte.

Det er i hovedsak kampene med avspark kl. 16.00 på lørdager det gjelder. I Norge sendes én kamp med avspark på dette tidspunktet direkte. I Stobritannia sendes ingen.

Supportergruppene går sammen

The Football Supporters’ Association’s Premier League Fans Network omtaler det som «fullstendig uakseptabelt» at supportere som fast drar på kamper blir nektet muligheten til å se lagene sine i en periode der tilskuere ikke kan slippe inn, melder The Telegraph

– Det kan ikke være Premier Leagues intensjon å drive supportere mot bruk av illegale streamer, men likevel havner vi i en posisjon der de eneste som lovlig kan se disse kampene er folk som bor i Nord-Korea og Saudi Arabia, sier Kevin Miles i FSA til avisen.

Politikeren Ian Mearns i Labour har skrevet et brev til Premier League-sjefen Richard Masters der han ber sjefen om å lytte til supporterne og revurdere saken.

Det er ventet at TV-kampene for de første Premier League-rundene skal komme i løpet av kort tid.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]