Store endringer i ligacupen kommende sesong

Datoene er nå klare.

13. aug 2020 kl 13.36 Einar Kvande

Ligacupen, som nå bærer sponsornavnet Carabao Cup, endres betydelig kommende sesong, melder Sky Sports. Blant annet blir det ikke semifinaler over to kamper. Disse skal nå avgjøres i løpet av en kamp, på hjemmebanen til laget som trekkes ut først.

De fire første rundene spilles i september

Første runde trekkes på Sky Sports News den 18. august, altså om fem dager. Trekningen av første runde vil deles i to seksjoner, en for klubbene i Nord-England og en for klubbene i Sør-England. Denne runden skal etter planen spilles den 5. september, men da dette er i en landskampuke kan det måtte finnes noen alternative datoer. 

Andre, tredje og fjerde runde spilles så i tre påfølgende midtuker fra 15/16. september. Deretter blir det et opphold i turneringen helt frem til midten av desember. Semifnalene spilles tidlig i januar, mens finalen går på Wembley siste helgen i februar.

Premier League-klubbene som ikke skal spille i europacupene kommer inn i turneringen i andre runde, mens Liverpool og de andre klubbene som skal spille europacup kommer inn i tredje runde.

Manchester City har vunnet turneringen de tre siste sesongene.

Datoer ligacupen 2020/2021

1. runde: 5. september 2020
2. runde: 15/16. september 2020
3. runde: 22/23. september 2020
4. runde: 29/30. september 2020
5. runde: 22/23. desember 2020
Semifinaler: 5/6 januar 2021 (spilles på hjemmebanen til klubben som trekkes ut først)
Finale: 28. februar 2021 på Wembley

Har du innspill til journalisten?
[email protected]