– Arsenal var ikke det åttende beste laget i Premier League forrige sesong

Jürgen Klopp mener at fjorårets Premier League-tabell lyver for Arsenals vedkommende.

27. sep 2020 kl 13.13 Einar Kvande

Jürgen Klopp tror at Arsenal ikke vil ha problemer med å komme blant de seks beste lagene i Premier League denne sesongen, og spår at The Gunners kan være med å kjempe om tittelen. 

London-klubben var hele 43 poeng bak Liverpool forrige sesong, men Klopp mener at Mikel Arteta har fått skikk på The Gunners.

– De kom på åttendeplass fordi de ikke hadde tid til å få orden på ting, uttalte Klopp på sin pressekonferanse fredag, med referanse til det faktum at Arteta ikke ble Arsenal-manager før i desember.

– De var ikke det åttende beste laget i ligaen. De kunne fort ha kvalifisert seg for Europa via ligaplasseringen, kanskje til og med Champions League.

– Dette er Premier League, og det finnes så mange gode lag. Du kan ikke spå utfallet av sesongen før den starter. Det fungerer bare ikke slik.

– Jeg tror mange trodde at Manchester City ville slite borte mot Wolves, fordi Wolves er veldig gode. Og i andre omgang kunne Wolves ha fått med seg ett poeng. Ingen er helt trygge på at slike ting ikke kan skje med dem, så vi må jobbe veldig hardt. Vi har ingen påvirkning på de andre lagene. Vi møter dem, og vi ønsker å slå dem.

– Dette er helt åpent. Chelsea vil være med i toppen, Manchester United vil være der, Arsenal og Tottenham. Disse lagene vil alltid være der.

– Både vi og andre lag har vanskelige perioder. Det er hvordan du reagerer på slike perioder, og hva du gjør for få skikk på ting, som blir avgjørende. Ligaen er en maraton, ikke en sprint, og du må gå gjennom mange ulike perioder. Derfor vet jeg ikke hvorfor vi snakker om hvem som vinner ligaen etter to serierunder. Jeg har ingen anelse hvem som vil vinne ligaen, men jeg vet at mange lag vil forsøke.

Klopp er ikke opptatt av rekorder

Liverpool nærmer seg klubbrekorden på 63 hjemmekamper uten tap, satt i perioden 1978-1981. De har ikke tapt en ligakamp på hjemmebane siden Crystal Palace ble for sterke og vant 2-1 på Anfield i april 2017. Siden har de røde spilt 60 hjemmekamper uten tap i ligasammenheng.

Faktisk har Klopps disipler bare avgitt seks poeng av de siste 120 på hjemmebane. De har vunnet 37 og spilt uavgjort i tre av de 40 matchene.

– De eneste gangene jeg tenker på slike tall er når noen spør meg om det. Med en gang jeg har svart på spørsmålet, glemmer jeg det, for jeg er absolutt ikke interessert i dette, sier Liverpool-manageren.

– De gjorde det de gjorde. Vi forsøker å vinne fotballkamper, og vi har gjort det på hjemmebane under ulike omstendigheter, både på kvelden, rundt lunsjtider, med supportere og uten supportere på tribunene.

– Anfield er vårt hjem, og vi føler oss bra når vi spiller der. Det finnes ingen hemmelig oppskrift som vi har. Vi forventer aldri å tape, men vi forventer heller ikke å vinne. Vi vet vi må jobbe hardt, og vi ønsker å fortjene de tre poengene. Det er egentlig det eneste vi ønsker.

Liverpool - Arsenal spilles på Anfield mandag klokken 21.00, og blir vist direkte på TV 2 Sport Premium og TV 2 Sumo.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]