Mikel Arteta håper å bli den første Arsenal-manager til å vinne sin første bortekamp mot Liverpool siden 1947

Ikke siden Tom Whittaker i desember 1947 har en Arsenal-manager vunnet sin første bortekamp mot Liverpool. Da snakker vi alle turneringer.

26. sep 2020 kl 23.13 Einar Kvande

Ni Arsenal-managere har forsøkt seg siden den gangen, men ingen av dem har klart å vinne kampen på sitt første besøk på Anfield etter at de ble ansatt. Åtte av dem endte faktisk opp med å tape den første bortekampen mot Liverpool, melder Liverpool Echo.

Liverpool har vunnet sine siste fire hjemmekamper i ligaen mot Arsenal. De har faktisk ikke vunnet flere hjemmekamper på rad i ligaen mot The Gunners siden de vant sju på rad i perioden 1981-1988.

Liverpool er ubeseiret på sine siste 60 Premier League-kamper på hjemmebane. Det er blitt 49 seiere og 11 uavgjortkamper på disse 60 matchene. De røde har ikke tapt en ligakamp på Anfield siden 2-1 tapet for Crystal Palace i april 2017. Bare Chelsea med 86 kamper på rad uten tap i 2004-2008 og Liverpool selv med 63 kamper uten tap i 1978-1980 kan vise til lengre kamprekker uten tap i den engelske toppdivisjonen gjennom historien.

Liverpools angrepstrio trives usedvanlig godt mot Arsenal

Arsenals 2-1 seier over Liverpool i juli var London-klubbens første seier over de røde på 10 Premier League-kamper. Arsenal har kunnet bokføre fire uavgjorte resultater og fem tap på de ni foregående kampene. På mandag håper The Gunners å vinne sin andre ligakamp på rad mot Liverpool for første gang på åtte år.

Siden Jürgen Klopps første ligakamp som Liverpool-manager har bare Manchester City (35 mot Watford og 30 mot Bournemouth) scoret flere mål mot en enkelt klubb enn Liverpool har mot Arsenal, med 27 mål.

I løpet av 24 Premier League-kamper mot Arsenal totalt har supertrioen Roberto Firmino (8), Mohamed Salah (5) og Sadio Mané (5) nettet 67 prosent av Liverpools mål mot The Gunners siden august 2015. 18 av 27 scoringer. Dette inkluderer 10 av Liverpools tolv siste mål mot Arsenal. 

Arsenal har imidlertid vunnet sine to siste kamper mot Liverpool, 2-1 på Emirates i juli, og på straffespark-konkurranse i Community Shield-matchen i august som endte 1-1 etter 90 minutter.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]