Bielsa hyller Klopp før serieåpningen

Leeds-manager Marcelo Bielsa hyller Jürgen Klopp og hans Liverpool før lørdagens serieåpning i Premier League.

10. sep 2020 kl 15.52 Jens Bessesen

– De er mestere med en stabil spillestil og er uten tvil et av de beste lagene i verden. De har et definert system med veldig gode spillere, sa Marcelo Bielsa på en pressekonferanse torsdag ifølge Leeds Live

Det er første gang Bielsa snakker til pressen som Premier League-manager. Argentineren har fått heltestatus i Leeds etter at han brakte dem opp i det gode selskap 16 år etter nedrykket. 

– Klubben, fansen og spillerne fortjener å spille i Premier League, sa Bielsa, som avslørte at han nylig har signert ny kontrakt med klubben. 

Hyller Klopp

Den første testen på øverste nivå blir mot de regjerende mesterne på Anfield, der Liverpool ikke har tapt på tre år. Men Bielsa er klar på at det ikke blir som vanlig. 

– Vi skal spille på Anfield, men det er ekte Anfield kun når det er fullsatt, sa han. 

Bielsa ble også spurt hva han synes om Liverpools manager Jürgen Klopp. 

– Den jobben han har gjort har gitt ham muligheten til å skinne overalt. Alt jeg kunne sagt er hyllest han allerede velfortjent har fått, sa han. 

På spørsmål om hva han synes om Klopps «heavy metal-fotball» var svaret mer spøkefullt. 

– Jeg har ikke mye peiling på musikk, så det vet jeg ikke, sa Bielsa. 

– Beste ligaen i verden

Leeds har vært aktive på overgangsmarkedet, og har blant annet styrket laget med spissen Rodrigo fra Valencia og Robin Koch fra Freiburg. Men Bielsa setter mye lit til gjengen som vant Championship suverent i fjor. 

– Det er vanskelig å si hvordan de vil tilpasse seg i Premier League. Vi er forberedt, men må vise det på banen, sa han og la til at de vil prøve å lykkes med den samme offensive spillestilen de hadde i Championship. 

– Det er den beste ligaen i verden, og den krever at du er på ditt beste, sa Bielsa på pressekonferansen. 

Liverpool møter Leeds lørdag klokken 18.30. Kampen vises på TV 2 Sport Premium.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]