– En stor drøm for Klopp å ta over det tyske landslaget

Tysk journalist mener Liverpool-fansen bør være redde den dagen Tysklands landslagssjef Joachim Löw slutter i jobben.

4. sep 2020 kl 14.23 Jens Bessesen

– Det har alltid vært en stor drøm for Klopp å ta over det tyske landslaget, sier sportsjournalist Christian Falk fra Bild. Torsdag gjestet han Liverpool Echos «Blood Red: The Liverpool FC Podcast»

Der ble det blant annet snakk om Jürgen Klopp og hva han har betydd for både tysk og engelsk fotball. Men det ble også snakk om muligheten for å overta Tyskland den dagen landslagssjef Joachim Löw pakker sakene sine for godt. 

– Vi har en veldig god trener i Löw. Han gjorde oss til verdensmestere og bestemmer selv hvor lenge han blir. Men hvis han slutter bør dere være redde i Liverpool, sier Falk.

En betryggende faktor er imidlertid at Klopp har en kontrakt som strekker seg helt til 2024.

– Så for øyeblikket er det å jobbe det eneste han bryr seg om, sier Falk. 

Selv sa Klopp i fjor høst at han måtte vurdert tilbudet hvis det kom, men ikke på nåværende tidspunkt.

Følger nøye med

Falk snakket også om at mange tyskere har fulgt nøye med på Klopps tid i Liverpool.

– Vi elsker å se ham der. Han er perfekt for Liverpool og vi så det også i Tyskland. Pep Guardiola er en fantastisk trener, men Klopp får med seg hele laget på en emosjonell måte. Og da Pep forlot Bayern gikk han til City som har mye penger. Klopp kunne gått til Real Madrid, men han likte Liverpool. Laget var ikke så bra, men han så hva han kunne gjøre med klubben. Og han var mannen som brakte dem tilbake til toppen. Det har vært fantastisk å se både for dere i Liverpool og oss i Tyskland, sier Falk.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]