Myndighetene ønsker at alle kamper skal vises på tv for supporterne

Premier League har bestemt seg for å kutte tilgangen til 160 TV-kamper. Det misliker myndighetene.

2. sep 2020 kl 18.46 Jens Hapnes Rege

Premier League har bestemt seg for å kutte tilgangen til 160 kamper, men myndighetene skal være svært kritiske til den avgjørelsen. 

Telegraph skriver onsdag kveld at myndighetene kommer til å forsøke å presse ligaen til å gjøre kamper tilgjengelige for fans som vanligvis ser kampene fra tribunen mens oppgjørene spilles bak lukkede dører eller med begrenset kapasitet. 

#LetUsWatch

Presset på Premier League skal ha blitt forsterket etter at tv-kampene for de første tre rundene ble offentliggjort. Liverpool, Manchester United, Arsenal, Chelsea og Manchester Citys kamper ble alle valgt, mens ingen av Newcastle United eller Burnleys kamper blir vist på tv. 

En kampanje med slagordet og emneknaggen #LetUsWatch har blitt opprettet etter at det ble kjent at mer enn 40 prosent av kampene ville være utilgjengelige på tv.

KREATIVE LØSNINGER: Flere bivånet Liverpools første kamp etter korona-pausen fra bilsetet.

KREATIVE LØSNINGER: Flere bivånet Liverpools første kamp etter korona-pausen fra bilsetet.

Ekstraordinære tiltak

Kevin Miles, administrerende direktør for «Football Supporters' Federation», mener Premier League bør innføre spesielle tiltak grunnet den enestående situasjonen. 

– Når klokken tikker mot starten av Premier League-sesongen står flere supportere i en situasjon hvor de ikke kan se laget sitt spille - for noen av dem vil det være de første kampene de ikke har sett på flere tiår. 

– Ekstraordinære tider bør medføre ekstraordinære tiltak og de med makt og påvirkningskraft, i dette tilfellet Premier League, tv-selskapene og politikerne, bør fikse dette. 

– Vi trenger at fans som blir ekskluderte gjennom kapasitetsreduksjoner eller helsebekymringer kan få se kampen. Det er ikke noens interesse at vi får en situasjon der fans ser seg nødt til å se på ulovlige piratsendinger. 

FSA skal ha sagt til supportere at de bør presse Oliver Dowden - Englands sekretær for kultur, media og sport - og sportsminister Nigel Huddleston til å gripe inn. 

Har du innspill til journalisten?
[email protected]