Offensiv før møtet med Liverpool

Lincoln City har fått en pangstart på sesongen, og trener Michael Appleton lover en offensiv tilnærming til torsdagens cupmøte med Liverpool.

23. sep 2020 kl 20.02 Jens Bessesen

Mens andre lag gjør sitt for å ødelegge pasningsspillet til motstanderen, blant annet ved å gjøre gressmatta både humpete og tørr, har Lincoln Citys manager en annen tilnærming. Han vil se sitt lag spille fin fotball. 

– Vi har spillere som vil sentre. Hvis du henter inn unge talenter og ber dem spille på en åker, hvordan forventer du da å utvikle dem og tjene penger på å selge dem videre, sier Michael Appleton til The Telegraph foran torsdagens møte med Liverpool i ligacupen. 

– Beste manageren i verden

Hans Lincoln-lag har fått en perfekt start på sesongen. I tillegg til seks poeng på to kamper i League One har de tatt seg forbi både Crewe Alexandra og Bradford i ligacupen før de nå møter Liverpool. Bortekampen mot Bradford i andre runde ble vunnet hele 5-0. 

I intervjuet med Telegraph snakker Appleton om sin fotballfilosofi som går ut på å utvikle unge spillere gjennom hurtig pasningsspill og progressiv fotball. En filosofi man kanskje ikke forbinder med nivå tre i England. 

Nå tar Appleton, som startet sin spillerkarriere som junior i Manchester United, fatt på en av sine største kamper så langt i trenerkarrieren. 

– Jeg vil si han er den beste manageren i verden, sier Appleton om Jürgen Klopp. 

Vil være aggressive

Men han lar seg ikke skremme av begivenheten. 

– Vi må gå inn i kampen med tro på oss selv, og vi må ikke bli passive. Jeg har sett kamper der lag har god struktur, men ikke gjør noe med ballen. Jeg har snakket med spillerne om å være aggressive. Ikke bare se på motstanderen spille, men gi dem noe å tenke på, sier Appleton. 

Han er klar over at Liverpool kommer til å stille med et b-preget mannskap, men hans tilnærming til kampen er den samme. 

– De har spillere som trenger spilletid, og så vil han nok prøve ut et par nysigneringer. Men uansett hvem som starter er spillestilen alltid den samme. Det er 4-3-3 og områder på banen hvor angrepsspillerne vil prøve å få tak i ballen. Vi må sørge for at vi er der først, sier han. 

Savner supporterne

Appleton legger ikke skjul på at hans Lincoln-lag er kraftige underdogs, og oppgaven blir ikke lettere uten 10.000 hjemmesupportere på tribunen. 

– Vår beste sjanse til å slå Liverpool er allerede borte. Det å ha 10.000 mennesker her som jubler for hvert innkast vi får ville gjort en stor forskjell. Nå må vi finne en annen måte å gjøre det på. Hvis vi trenger et løft må det kanskje komme fra benken, eller fra en av de rutinerte spillerne som kan få oss gjennom vanskelige øyeblikk. For uansett hva slags lag de stiller med blir det vanskelig, sier han. 

Har du innspill til journalisten?
[email protected]