Trenerlegende ber Shaqiri om å bytte klubb

Ottmar Hitzfeld håper at 28-åringen kan finne seg en ny klubb før vinduet stenger.

30. sep 2020 kl 18.40 Arild Skjæveland

I neste uke stenger overgangsvinduet. Xherdan Shaqiri fikk veldig lite spilletid forrige sesong, og er fortsatt et stykke bak i køen når det kommer til spilletid for Jürgen Klopps lag. Han var ikke med i troppen mot Arsenal på mandag, selv om han storspilte og scoret et flott frispark mot Lincoln City i forrige uke.

Shaqiri er en av spillerne som er tilgjengelig for overgang i dette vinduet, men så langt har det ikke vært noe bevegelse rundt spilleren Liverpool i sin tid betalte 13 millioner pund for.

Det er under to uker til han fyller 29 år, og nå ber trenerlegenden Ottmar Hitzfeld ham om å bytte klubb.

– Xherdan bør komme seg til en klubb der han kan spille fast. Han må bli lykkelig igjen. Vi ønsker alle å se Xherdan lykkelig, sier 71-årngen, som var landslagssjef for Sveits mellom 2008 og 2014, i et intervju med Blick, gjengitt av Liverpool Echo.

Fikk ny konkurrent om plassen

Liverpool har kjøpt to spillere i 2020, som er direkte konkurrenter om spilletid for Shaqiri. Takumi Minamino og Diogo Jota vil begge være foran ham i køen.

– Et bytte vil være bra for alle rundt ham og for fansen hans, sier Hitzfeld, som har vunnet sju Bundesliga-titler og Champions League to ganger, med Borussia Dortmund og Bayern München.

– En Premier League-klubb med en solid midtbane ville vært et godt steg, eller en Bundesliga-klubb som Gladbach, Leverkusen eller Wolfsburg.

– Han trenger å få fotfeste igjen, og spille kamper.

Det var interesse for Shaqiri i januarvinduet, både fra Sevilla og Roma. Liverpool håpet å få godt over 20 millioner pund for sveitseren, men ingen slike bud har kommet.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]