Premier League-klubber diskuterer løsninger:Vil la poengsnitt avgjøre hvis fotballen korona-stoppes - men sesongen kan bli annullert

Klubbene vil la poengsnitt avgjøre, men Premier League-sesongen kan bli annullert om den må stoppes før 75 prosent av kampene er spilt.

25. sep 2020 kl 11.29 Jens Bessesen

Hvis minst 75 prosent av sesongen er ferdigspilt når sesongen eventuelt avlyses, vil Premier League-klubbene trolig bli enige om å la poengsnitt avgjøre tabellplasseringen. Det melder The Times

Forrige sesong ble det diskutert flere ulike løsninger da sesongen måtte korona-pauses. Man falt til slutt ned på å spille ferdig sesongen gjennom sommeren, men det ble også vurdert å avgjøre basert på poengsnitt - eller å stryke hele sesongen. 

Denne sesongen kan begge alternativene bli mer aktuelle dersom pandemien på ny stanser fotballen. 

Sesongen kan bli annullert

Ifølge The Times må minst 14 av 20 lag stemme for regelendringen i et møte neste uke om den skal gå gjennom. Storklubbene skal ha kjempet for at grensen skal settes til 66 prosent i stedet for 75, og dermed vil det bli en jevn avstemning. Men ifølge Times ligger det an til en knapp seier for de som stemmer for 75 prosent. 

Skulle Premier League-sesongen bli stoppet før 75 (eventuelt 66) prosent av kampene er spilt, vil den ifølge Times bli annullert. Det vil si at minst 29 kamper trolig må spilles før man er garantert å få avsluttet Premier League-sesongen. 

I både League One og League Two ble poengsnittsystemet tatt i bruk forrige sesong. 

Har du innspill til journalisten?
[email protected]