Det er en egenskap formspilleren på midtbanen jakter

Curtis Jones øyner sjansen til å etablere seg som fast inventar i Jürgen Klopps startoppstilling.

14. okt 2021 kl 12.00Einar Kvande

I et intervju med Liverpools offsielle kampprogram sier Curtis Jones at han nå forsøker å bli så stabil som mulig, for å bli fast inventar i Jürgen Klopps startellever.

Scouseren har startet de fire siste Liverpool-kampene, og har vært i knallform. Det begynte med 3-0 over Norwich på Carrow Road, i det som var midtbanespillerens kamp nummer 50 for klubben. Dette ble fulgt opp med scoring da Klopps menn spilte 3-3 mot Brentford i London.

Da Porto ble slått 5-1 i Champions League var Jones kampens store spiller, hvor han var involvert i samtlige scoringer. Scouseren var ikke like toneangivende da det ble 2-2 mot Manchester City, selv om han hadde den målgivende pasningen til Mohamed Salahs vidundermål.

– Målet er å bli stabil, og forsøke å bli fast inventar i startoppstillingen. Du kan være ute av laget av ulike grunner. Det kan være en skade, eller du kan bli hvilt, og det kan også være andre ting som er grunnen. Som ung spiller ønsker du å gjøre det bra for klubben din når du er skadefri. Jeg skal forsøke å beholde plassen på laget så lenge som jeg kan, og få så mye spilletid som mulig, sier scouseren.

– Selvsagt ønsker jeg å bidra med mål og målgivende pasninger, for å hjelpe laget og glede supporterne. Det forsøker jeg å gjøre hele tiden. 

– Jeg har ikke satt meg noe konkret mål i form av et bestemt antall scoringer eller et bestemt antall målgivende pasninger. Det handler ikke om det. Det handler mer om å bli stabil og beholde plassen på laget så lenge som mulig. Beholder jeg plassen på laget vil forhåpentligvis scoringer og assists komme av seg selv.

53 kamper

Som nevnt rundet Jones 50 kamper for Liverpool i ligacupkampen mot Norwich, og er nå oppe i 53 kamper.

– Jeg holder ikke styr på antall kamper jeg spiller, så jeg visste ikke en gang at det var min kamp nummer 50 mot Norwich. Kamper kommer og går, og jeg tenker ikke på hvilket nummer i rekken det er. 

– Jeg satte meg aldri noe mål om å spille et visst antall kamper da jeg startet denne reisen. Det handlet mer om å komme med i troppen. Det var stort. Hele livet har jeg drømt om å spille for denne klubben, så bare det å få en førstelagskamp var utrolig. Det er nesten utrolig at jeg nå har passert 50.

Curtis Jones

Født30. januar 2001
Liverpool, England
Debut07.01.2019 (v Wolverhampton 1-2)
InnkjøpEgen stall
Kontrakt2025

SesongKamperPL
2021-224+2 /12+1 /1
2020-2122+12 /413+11 /1
2019-206+6 /31+5 /1
2018-191+0 /00+0 /0
*Fra start + Innbyter / Mål

Meritter: Vinner av VM for klubblag 2019
Premier League-mester 2019/20