Caoimhin Kelleher skal trolig vokte buret på Vicarage Road - slik har han gjort det for Liverpool

Jürgen Klopp holder kortene tett til brystet, men de små signalene som er kommet tyder på at det blir Caoimhin Kelleher, og ikke Alisson Becker, som vokter buret mot Watford.

Caoimhin Kelleher varmet opp til det som tilsynelatende blir hans tredje Premier League-kamp for Liverpool med å holde buret rent for Irland i privatlandskampen mot Qatar tirsdag kveld. I den kampen var 22-åringen nærmest for arbeidsløs å regne, da irene enkelt vant 4-0.

Liverpools andrekeeper kan nok vente seg en langt mer travel økt på jobb på Vicarage Road, dersom Klopp velger å ikke la Alisson Becker spille to kamper på to dager. Det blir i så fall Kellehers andre kamp for sesongen.

Iren voktet nemlig buret da Liverpool vant 3-0 over Norwich i ligacupens tredje runde i september. På Carrow Road reddet blant annet målvakten et straffespark og gjorde en god figur.

I den kampen hadde han lite å gjøre den første halvtimen, men han ble etterhvert varm i trøya. Flere ganger var han ute som sweeper i ekte Alisson-ånd, og han tok det som skulle tas. Keeperen var smart som la igjen beinet på det svake straffesparket til Christos Tzolis.

Debuterte i ligacupen

Kelleher debuterte for Liverpools førstelag i en ligacupkamp mot MK Dons i september for to år siden. Også i den kampen holdt han buret rent, da Liverpool vant 2-0 over laget fra Milton Keynes.

Den unge iren fikk spille tre cupkamper til den sesongen. To i ligacupen, og han var også med på å slå Shrewsbury 1-0 på Anfield i omkampen i FA-cupens fjerde runde.

Den mest innholdsrike matchen av disse var utvilsomt ligacupkampen mot Arsenal på Anfield, som endte 5-5 ettter et dramatisk utligningsmål fra Divock Origi fire minutter på overtid, hvor Liverpool vant den påfølgende straffespark-konkurransen 5-4 etter at Kelleher reddet Arsenals fjerde straffespark, fra Dani Ceballos.

Det ble imidlertid bråstopp i kvartfinalen, da Liverpool var opptatt med klubb-VM i Qatar, og stilte med juniorlaget mot Aston Villa på Villa Park. Det gikk som det måtte gå, og Kelleher måtte se fem baller i nettet bak seg.

Kelleher satt på benken i sju Premier League-kamper da Liverpool vant ligaen i 2019/20, noe som medførte at han også fikk en vinnermedalje i Premier League.

Debuterte i Champions League og Premier League med få dagers mellomrom

Irens virkelige gjennombrudd i Liverpool kom forrige sesong, da han voktet buret for førstelaget fem ganger, og debuterte både i Champions League og Premier League med kort mellomrom i desember i fjor.

Jürgen Klopp gjorde det klart at iren hadde passert Adrian i keeperkøen, og nå var klubbens andrekeeper. Han ble foretrukket fremfor spanjolen i Alisson Beckers skadefravær, og holdt buret rent mot både Ajax og Wolverhampton i begynnelsen av adventstiden.

Wolverhampton ble slått hele 4-0 på Anfield i Premier League-debuten. Da gikk det dårligere i hans andre ligakamp, mot Brighton på samme arena i begynnelsen av februar, hvor Liverpool var inne i en svært dårlig periode og tapte 1-0 for The Seagulls.

I Champions vant Liverpool 1-0 over Ajax og spilte 1-1 mot FC Midtjylland i Danmark, med Kelleher mellom stengene i de to desemberkampene.

I tillegg til dette ble det et klart tap, 4-1 for Aston Villa, i FA-cupens tredje runde i begynnelsen av januar.

Ble skadet på et særdeles dårlig tidspunkt

Dessverre fikk Kelleher trøbbel med en avrevet muskel i magen tidlig i februar, noe som satte ham ut av spill helt frem til midten av mai. Han gikk dermed glipp av en Premier League-kamp til, da Adrian voktet Liverpool-buret mot Sheffield United på Bramall Lane i forbindelse med bortgangen til Alisson Beckers far i slutten av februar.

Kelleher ble belønnet for den fine fremgangen og forfremmelsen til andrekeeper med en ny femårskontrakt sommeren 2021.

– Veien frem til å bli nummer en i Liverpool ligger definitivt åpen, sa mannen fra Cork foran Irlands privatlandskamp mot Qatar tidligere denne uken.

– Jeg tenker at dersom jeg får sjansen, så skal jeg ta den, men jeg tar en dag om gangen. Forhåpentligvis får jeg en dag sjansen til å bli Liverpools førstekeeper. 

– Jeg trener sammen med noen av de beste spillerne i verden. Nivået er ganske høyt. Jeg ønsker bare å bli bedre. Det er fint å være i Liverpool og lære. Jeg er veldig fornøyd med å trene på et så høyt nivå.

– Det er ikke noe poeng å være et sted og ikke tro du kan bli nummer en. Du må ha tro på at du en dag kan bli førstekeeper. Når jeg får spille for Liverpool må jeg vise meg fra en god side, og vise at jeg er kapabel til å spille på dette nivået. 

– Dersom jeg får spille mot Watford i helgen, er det fint at jeg har spilt en kamp med Irland i forkant.